Την ενδεχόμενη εμπλοκή των δύο νεαρών, που κατηγορούνται για τη ληστεία σε δημοπρασία του ΟΔΔΥ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, σε επιθέσεις που συνδέονται με την εγχώρια τρομοκρατία , εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με βάση τα ευρήματα από τις κατ’ οίκον έρευνες που πραγματοποίησε στην περιοχή της Άνω Πόλης.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η εργαστηριακή-βαλλιστική εξέταση των δύο όπλων που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο συλληφθέντων για να διαπιστωθεί εάν χρησιμοποιήθηκαν σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Μέχρι το απόγευμα τα αποτελέσματα της εξέτασης δεν είχαν γίνει γνωστά.

Στο μεταξύ, το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να απολογηθούν στον β’ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 23 και 28 ετών, μετά τη 48ωρη προθεσμία που ζήτησαν χθες.

Οι δύο νεαροί αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της ληστείας από κοινού, με την επιβαρυντική διάταξη του «κουκουλονόμου», της παράνομης κατακράτησης, της οπλοφορίας-οπλοχρησίας, της κλοπής και της κατοχής μικροποσότητας ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι η ληστεία διεπράχθη το απόγευμα της Δευτέρας στο Κέντρο Νεότητας του δήμου Νεάπολης, όπου εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη δημοπρασία οχημάτων του ΟΔΔΥ. Οι δύο κουκουλοφόροι, κρατώντας δύο όπλα και μία χειροβομβίδα, ακινητοποίησαν τα μέλη της επιτροπής δημοπρασιών και έναν ιδιώτη και άρπαξαν 36.000 ευρώ.

Κατά τη διαφυγή τους, κλείδωσαν μέσα στον χώρο τούς συμμετέχοντες στη δημοπρασία, αλλά αμέσως εντοπίστηκαν από διερχόμενους μοτοσικλετιστές της ΕΛΑΣ και συνελήφθη ο 23χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το ένα όπλο, η χειροβομβίδα και τα χρήματα.

Ύστερα από έρευνες συνελήφθη, τα ξημερώματα της Τρίτης, και ο 28χρονος, ο οποίος αρνείται την εμπλοκή του στη ληστεία, ισχυριζόμενος ότι την ώρα εκείνη ήταν στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.