Κανένας - πλην του Προέδρου της Δημοκρατίας και υψηλόβαθμα στελέχη του αεροδρομίου - δεν πήρε ... μυρωδιά τη Βασίλισσα της Δανίας, η οποία έφτασε χθες στο Ηράκλειο της Κρήτης!

Η άφιξή της κρατήθηκε μυστική μέχρι και λίγα λεπτά πριν το ιδιωτικό αεροσκάφος της βασιλικής οικογένειας προσγειωθεί στην πίστα του «Νίκος Καζαντζάκης».

Η βασίλισσα Μαργαρίτα ΙΙ κατέπληξε τους πάντες με την απλότητά της τόσο στη συμπεριφορά της όσο και στην ενδυματολογική της παρουσία, ζητώντας μόνο να παραμείνει κρυφή η ολιγόωρη επίσκεψή της στο νησί, αφού όπως είπε, δεν είναι επίσημη.

Στη βασίλισσα της Δανίας που είναι αδερφή της Άννας Μαρίας Γλίξμπουργκ παραδόθηκε μία υπέροχη ανθοδέσμη με κάρτα υπογεγραμμένη από τον Κάρολο Παπούλια, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της «Π».

Το αεροπλάνο που μετέφερε τη Βασίλισσα και το σύζυγό της Πρίγκιπα Χένρικ Λαμπορντέ ντε Μονπεζάτ προσγειώθηκε γύρω στη μία χθες το μεσημέρι στον ΚΑΗΚ για ανεφοδιασμό.

Το βασιλικό ζευγάρι κατεβαίνοντας από το ιδιωτικό αεροσκάφος κατευθύνθηκε προς την αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου Ηρακλείου, όπου ήπιε καφέ με την πρόξενο της Δανίας στο Ηράκλειο και συνομίλησε μαζί της για διάφορα θέματα.

Είχε την ευκαιρία να γνωρίσει πάντως κι άλλα άτομα που βρέθηκαν εκεί για να την υποδεχτούν, όχι όμως επίσημους φορείς οι οποίοι και δε γνώριζαν το παραμικρό για την άφιξή της.

Η 61χρονη Μαργαρίτα ΙΙ πληροφορηθήκαμε ήταν ευδιάθετη και ιδιαίτερα ευγενική με όσους συνομίλησε. Απλά ντυμένη χαμογελούσε σε όσους γνώριζαν για την άφιξή της και το μόνο που ζήτησε ήταν να πιει λίγο καφέ, αλλά και να μη γίνει γνωστή η επίσκεψή της στην Ελλάδα.

Το αεροσκάφος που μετέφερε την ίδια και το σύζυγό της αναχώρησε λίγο μετά τις 3 χθες το μεσημέρι για το Μπαχρέιν.