Φωτιά έβαλε το μεσημέρι της Τρίτης στο υπόγειο κελί του ο Χριστόδουλος Ξηρός διαμαρτυρόμενος από τη διοίκηση της φυλακής για το θέμα της μεταγωγής του.

Ο Ξηρός είχε καταθέσει στις 27/12/2010 αίτημα απομάκρυνσης από τα υπόγεια κελιά της ειδικής πτέρυγας, όπου κρατούνται οι καταδικασμένοι για την υπόθεση της 17Ν, επικαλούμενος την χρόνια και σοβαρότατη ασθένεια από την οποία ταλαιπωρείται (ιδιοπαθής κνίδωση και αλλεργικά σοκ), βασιζόμενος και στη ρητή διάγνωση της ιατρού αλλεργιολόγου του νοσοκομείου των φυλακών, σύμφωνα με την οποία η ασθένειά του επιβάλλει να αλλάξει χώρο κράτησης και να μεταφερθεί σε χώρο «με καλό αερισμό και όχι υπόγειο».

Όπως λέει ο ίδιος η παραμονή του στο υπόγειο κελί μετά την επιστροφή του από το νοσοκομείο στις 27/11/2010 επιδείνωσε για μια ακόμη φορά την κατάσταση της υγείας του. Έτσι το μεσημέρι της Τρίτης 1/2/2011, έβαλε φωτιά στο στρώμα και τα σκεπάσματά του και ειδοποίησε τους φύλακες να ανοίξουν τα κελιά των συγκρατούμενών του για να βγουν όλοι στο προαύλιο. Ο Χριστόδουλος Ξηρός αρνήθηκε να μεταφερθεί σε διπλανό, κενό κελί και πέρασε τη νύχτα σε μια καρέκλα στο διάδρομο της πτέρυγας, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να μπει σε κελί της ίδιας πτέρυγας, μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο και αυτονόητο αίτημά του.