Θρασύτατη διπλή ληστεία σημειώθηκε, σήμερα το πρωί, στην Πελασγία της ανατολικής Φθιώτιδας.

Τρία άτομα οπλισμένα με καλάσνικοφ έφτασαν στην πλατεία του χωριού με ΙΧ. Φορώντας κουκούλες και με τα όπλα τα χέρια διέσχισαν τη λαϊκή αγορά, μπήκαν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και φωνάζοντας "ληστεία" πήραν αδιευκρίνιστο μικρό χρηματικό ποσό.

Μέσα σε λίγα λεπτά και πριν καν συνειδητοποιήσουν οι κάτοικοι τι ακριβώς συμβαίνει, τους είδαν να βγαίνουν από τα ΕΛΤΑ, να επιβιβάζονται πάλι στο αυτοκίνητο και να μετακινούνται περίπου 200 μ. πηγαίνοντας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Ο ένας έμεινε στην πόρτα και οι άλλοι δύο μπήκαν μέσα στο υποκατάστημα, απ' όπου πήραν περίπου 6.000 ευρώ. Αμέσως μετά απομακρύνθηκαν, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο δύο χιλιόμετρα μετά το χωριό και εξαφανίστηκαν με άλλο αυτοκίνητο.

Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη από την πλευρά της αστυνομίας χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Να σημειώσουμε ότι κάθε μέρα στην πλατεία της Πελασγίας κοντά στις τράπεζες και τα ταχυδρομεία υπήρχε περιπολικό της αστυνομίας.

Λίγη ώρα πριν τη ληστεία απομακρύνθηκε από το σημείο για να επιληφθεί σε κάποιο περιστατικό μεταξύ αλλοδαπών μέσα στο χωριό της Πελασγίας με αποτέλεσμα με να μείνει ελεύθερο το πεδίο για τους ληστές.