Σειρά μηνύσεων κι ασφαλιστικών μέτρων πρόκειται να καταθέσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Ζακυνθίων για τις υποθέσεις των οικονομικών σκανδάλων που έβλαψαν συνολικά τόσο το δήμο όσο κατ' επέκταση και τους δημότες.

Αυτό ανακοίνωσε χθες το βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης. Σύμφωνα με τον κ. Μποζίκη οι μηνύσεις θα στραφούν κατά πρώην Δημάρχων, πρώην στελεχών του Δήμου, πρώην Περιφερειάρχη, τραπεζών που δανειοδότησαν το Δήμο και στελεχών τους.

Οι μηνύσεις θα κατατεθούν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και χθες το βράδυ ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο επί όλων αυτών που θα συντελεστούν στο εγγύς μέλλον.

Στη συνέχεια, μια πρόταση του Δημάρχου για έκδοση περιοδικού από το Δήμο, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης. Με προϋπολογισμό 20 χιλ. ευρώ, το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία την έκδοση περιοδικού για την ενημέρωση των δημοτών. Από την αντιπολίτευση καταγγέλθηκε η ενέργεια ως σπατάλη σε μια εποχή που ο Δήμος αδυνατεί - όπως είπε - να καταβάλει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στο Δήμο.