Πριν λίγο ολοκληρώθηκε απο τα αλβανικά σωστικά συνεργεία, η ανάσυρση των νεκρών και τραυματιών απο τα συντρίμμια του ελληνικού λεωφορείου που έπεσε σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων στο χωριό Βράτανα μεταξύ Τεπελενίου και Μπάλς.

Επίσημα οι νεκροί ανήλθαν σε 9 και οι τραυματίες σε 40, μεταξύ των οποίων 3 σοβαρά. Τα αλβανικά ΜΜΕ όμως κάνουν λόγο για 10 νεκρούς.

Επίσης έγινε γνωστό οτι το λεωφορείο απο το Τουριστικό Γραφείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων που εκτελεί την διεθνή λεωφορειακή γραμμή Αθήνα-Τίρανα-Αθήνα, είχε ξεκινήσει απο τα Τίρανα στις 7 το βράδυ και όχι απο την Αθήνα όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά και μετά απο 2,5 ώρες ταξιδιού, έφθασε στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου Τιράνων - Κακαβιάς μέσα σε ισχυρή καταιγίδα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, εκεί μια νταλίκα κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του στενού δρόμου και ο οδηγός του λεωφορείου, προσπάθησε να το ακινητοποίσει.

Το λεωφορείο όμως γλύστρισε, έφυγε απο την πορεία του και έπεσε στην χαράδρα. Λίγα λεπτά αργότερα Έλληνες επιχειρηματίες, περνούσαν απο το σημείο του δυστυχήματος και έσπευσαν να βοηθήσουν.

Ανέσυραν απο το λεωφορείο μια νεαρή έγκυο Βορειοηπειρώτισα και έναν νεαρό Αλβανό, τραυματίες και οι δύο που με το αυτοκίνητό τους τους μετέφεραν στο νοσοκομείο του Μπάλς.

Η νεαρή ζεί και εργάζεται σε καφετέρια στα Γιάννινα και είχε εκμεταλλευθεί τις εκλογές στην Ελλάδα για να επισκεφθεί συγγενείς της στα Τίρανα και χθες το βράδυ επέστρεφε στα Γιάννινα.

Ο Έλληνας Οδηγός του λεωφορείου, Θ.Τ τραυματίσθηκε έλαφρά. Στο λεωφορείο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, όλοι οι άλλοι επιβάτες ήταν Αλβανοί.

Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο του Μπαλς και στη συνέχεια οι σοβαρότερα τραυματισμένοι, σε νοσοκομεία των Τιράνων.

Οι έλληνες επιχειρηματίες μιλώντας στο "ΑΠΕ" χαρακτήρισαν γρήγορη και μεγάλη την κινητοποίηση των Αλβανικών Αρχών, που έστειλαν στο σημείο του δυστυχήματος μεγάλο αριθμό ασθενοφόρων, οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και πολλά μέλη σωστικών συνεργείων.

Η ανάσυρση τραυματιών και νεκρών απο την χαράδρα ήταν πολύ δύσκολο έργο, και κάτω απο δύσκολες καιρικές συνθήκες.