Σε κινητοποιήσεις ενάντια στο κείμενο διαβούλευσης του υπουργείου Παιδείας για τις μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, συμμετείχε το διοικητικό προσωπικό των τριών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης της Ομοσπονδίας τους.

Οι Σύλλογοι μόνιμου διοικητικού προσωπικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του πανεπιστημίου Μακεδονίας και του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με τη συμπαράσταση των συμβασιούχων έργου και αορίστου χρόνου του ΑΠΘ, του Συλλόγου έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία προς τη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Το διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων ζητά διαφύλαξη της δημόσιας και δωρεάν Ανώτατης Εκπαίδευσης και ενιαία σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, με μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων εργαζομένων.

Στο ψήφισμά τους απορρίπτουν τις προβλέψεις του κειμένου διαβούλευσης του υπουργείου, σύμφωνα με τις οποίες αποκλείονται οι υπάλληλοι των ΑΕΙ από την Ενιαία Αρχή Πληρωμής και την καθιέρωση της μισθοδοσίας από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Νωρίτερα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ πραγματοποίησαν τρίωρη συμβολική κατάληψη στην πρυτανεία του πανεπιστημίου.