Στο πλαίσιο της ελεγκτικής δράσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για το έτος 2011, σχεδιάζεται η διενέργεια ειδικών στοχευόμενων δράσεων σε τομείς, που έχει παρατηρηθεί έντονη παραβατικότητα τα προηγούμενα χρόνια.

Ειδικότερα, οι Κοινωνικοί Επιθεωρητές έχουν εντάξει στον προγραμματισμό αυτό κλάδους οικονομικής δραστηριότητας όπως: βιομηχανίες τροφίμων και ποτών, χημικές βιομηχανίες, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης νυχιών, παιδότοπους, δικηγορικά γραφεία, συνεργεία – βενζινάδικα – πλυντήρια αυτοκινήτων και πάρκινγκ, φροντιστήρια για μαθητές και φροντιστήρια ξένων γλωσσών, γραφεία τελετών και συναφών δραστηριοτήτων, εταιρείες ανακύκλωσης, ιχθυοτροφεία – ιχθυοκαλλιέργειες.

Η Τεχνική και Υγειονομική Επιθεώρηση, εκτός των εντατικοποιημένων ελέγχων σε Τεχνικά Έργα και σε Υπεργολάβους, έχει συμπεριλάβει, για το Α’ τετράμηνο του 2011, ελέγχους σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαρισμού σε νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, ΟΤΑ, μεγάλες επιχειρήσεις, εμπορικά κέντρα και άλλα παρόμοια.

Στις ειδικές αυτές δράσεις έχουν, επίσης, συμπεριληφθεί οι έλεγχοι σε συνεργεία αυτοκινήτων, που θα γίνουν με βάση το υλικό και τις κατευθυντήριες οδηγίες της SLIC.

Τέλος, θα διεξαχθούν έλεγχοι σε υποκαταστήματα Τραπεζών, οι οποίοι θα επικεντρωθούν στις εξόδους κινδύνου και αφετέρου στην πυρανίχνευση και πυρόσβεση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι έλεγχοι θα διαρκέσουν μέχρι τις 29 Απριλίου και θα ακολουθήσει η σύνταξη εκθέσεων με τα σχετικά αποτελέσματα.