Απόφαση να προχωρήσει την εκδίκαση για την υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, θεωρώντας ωσεί παρόντες τους απόντες κατηγορούμενους και χωρίς δικηγόρους, έλαβε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση που ανέγνωσε η πρόεδρος, το δικαστήριο θεωρεί παρελκυστική την τακτική των κατηγορουμένων και αναφέρει ότι με τις ενέργειές τους προβαίνουν σε καταχρηστική άσκηση του δικαιώματός τους να έχουν δικηγόρο της επιλογής τους με απώτερο στόχο την αδυναμία εκδίκασης της υπόθεσης. Στην απόφασή του το δικαστήριο, όπως ανέγνωσε η πρόεδρος, έλαβε υπόψη του και το γεγονός της επικείμενης λήξης του 18μήνου ορίου προφυλάκισης για κάποιους από τους κατηγορουμένους.

Η απόφαση του δικαστηρίου σχολιάστηκε αρνητικά από παριστάμενους στο δικαστήριο, οι οποίοι έκαναν λόγο για "στρατοδικείο".

Η δίκη συνεχίστηκε με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου από τον εισαγγελέα έδρας. Η διαδικασία θα επαναληφθεί αύριο με την εξέταση των πρώτων μαρτύρων.

Ταυτόχρονα, απεργία πείνας ξεκινούν οι τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους στη δίκη για την υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", όπως ανακοίνωσαν με γραπτές δηλώσεις τους, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου κρατούνται.

Όπως δήλωσαν, δε θα προχωρήσουν σε απεργία οι Αλέξανδρος Μητρούσιας και Κωνσταντίνα Καρακατσάνη.