Ως Θεσσαλία καλούμε την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να πραγματοποιηθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 σε Βόλο και Λάρισα και εμμένουμε να παρέμβει προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στη Διεθνή Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων.

Σε κάθε περίπτωση αξιώνουμε από την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει απρόσκοπτα τα έργα υποδομής που έχει ζωτική ανάγκη η Θεσσαλία και αναφέρονται στο φάκελο των Μεσογειακών Αγώνων καθώς και το πρόγραμμα προβολής».

Τα παραπάνω επεσήμανε, στο πλαίσιο έκτακτης σύγκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου, σήμερα στο Βόλο με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δημοτικών συμβουλίων Βόλου και Λάρισας και με αποκλειστικό θέμα τις αρνητικές εξελίξεις για τη Θεσσαλία σχετικά με τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Κάλεσε δε για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση «να ενημερώσει δημόσια και υπεύθυνα τους Θεσσαλούς για το τι πραγματικά διημείφθη με τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ)».

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινούνται και οι αποφάσεις που λήφθηκαν κατά πλειοψηφία στο πλαίσιο της πολύωρης συνεδρίασης.

Προτεραιότητα για την Θεσσαλία, αποτελεί πλέον, η εξασφάλιση αντισταθμιστικού οφέλους παρά την απώλεια των αγώνων. Δηλαδή, ζητείται η δέσμευση από κυβερνητικής πλευράς, ότι τα 126 εκ. ευρώ που επρόκειτο να διατεθούν για έργα σχετικά με τους αγώνες θα διατεθούν για την Θεσσαλία, για την κατασκευή έργων που περιλαμβάνονταν στο αρχικό «πακέτο» αλλά και άλλων που θα προταθούν μετά από συνεργασία της Περιφέρειας με τις περιφερειακές ενότητες και του δήμους της Θεσσαλίας.

Τέλος, ζητείται και η παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού προς τη ΔΕΜΑ, να διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση μπορεί να δώσει τις εγγυήσεις για τη διεξαγωγή των αγώνων.