Την άποψη ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης οδηγεί τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα του δήμου σε κλείσιμο εξέφρασε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο, Κώστας Γκιουλέκας, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη για την Δημοτική Επιχείρηση Θεάματος και Επικοινωνίας.

«Με τη μέθοδο του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και η νέα διοίκηση αποκεφάλισαν εργασιακά σήμερα στελέχη των δημοτικών μέσων ενημέρωσης, με μεθόδους που μας γυρίζουν πίσω σε εργασιακούς μεσαίωνες», τόνισε ο κ. Γκιουλέκας.

«Με την πρακτική που εγκαινίασε ο νέος δήμαρχος, η οποία δεν έχει προηγούμενο σε σκληρότητα και αναλγησία, στέλνει το μήνυμα ότι οποιοσδήποτε μπορεί να χάσει τη δουλειά του μέσα σε μια νύχτα», πρόσθεσε.

 Πλήρη διαφάνεια για τα ΜΜΕ του δήμου, ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και καμία απόλυση ζήτησε με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, χαρακτήρισε τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης «πολιτική εμπροσθοφυλακή της τάξης των επιχειρηματιών» και πρόσθεσε: «Προχθές μόλις αποφάσισε να απολύσει 1.100 συμβασιούχους το Μάρτιο, μοιράζοντας απλώς ανέξοδες υποσχέσεις και ευχές χωρίς καμία ουσία. Απέλυσε πέντε συμβασιούχους εργαζόμενους από τα Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης. Σήμερα επίσης απέλυσε πέντε διευθυντές. Εμείς αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να αλλάξει διευθυντές, αναγνωρίζουμε και απαιτούμε, τον έλεγχο, τη διαφάνεια και τη δημοσιοποίηση των όσων αναφέρονται περί υπέρογκων αμοιβών. Έχει υποχρέωση να το κάνει. Σε καμία περίπτωση όμως δεν αναγνωρίζουμε απολύσεις».

«Η διοίκηση Μπουτάρη προαναγγέλλει ένα απίστευτο εργασιακό καθεστώς γαλέρας στα Δημοτικά ΜΜΕ, σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες ελέγχου και αξιολόγησης, που όλοι γνωρίζουμε το ρόλο τους. Κόβει τον προϋπολογισμό της ΔΕΠΘΕ περίπου στο 40% έχοντας προαποφασίσει τη συρρίκνωση και μαζικές απολύσεις», σημείωσε η Λαϊκή Συσπείρωση

Η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη», που πρόσκειται στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με ανακοίνωσή της κάλεσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να φέρει το θέμα των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ του δήμου, στο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως επισημαίνεται, οι αποφάσεις του δήμου Θεσσαλονίκης που ανακοινώθηκαν σήμερα, προκαταλαμβάνουν τη βούληση του δημοτικού συμβουλίου, «το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο για τη διερεύνηση - κάθαρση του όποιου «αμαρτωλού» παρελθόντος των δημοτικών ΜΜΕ, καθώς και για τον εκδημοκρατισμό της λειτουργίας τους, αφού, δυστυχώς, η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου τα είχε μετατρέψει σε προπαγανδιστικό βήμα του τέως δημάρχου».

Στα ΜΜΕ του δήμου Θεσσαλονίκης υπήρξε σπατάλη δημόσιου χρήματος, που όμως δεν αφορούσε την μεγάλη μερίδα των εργαζομένων, υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην πράξη», Χρήστος Μάτης.

Σε ότι αφορά την απόλυση των πέντε στελεχών, τόνισε ότι έπρεπε να αφαιρεθούν οι διευθυντικές αρμοδιότητες και να γίνει η διαχείρισή τους αντικείμενο ανεξάρτητης έρευνας, για να καταλογιστούν ευθύνες και ενδεχομένως να ζητηθούν αποζημιώσεις.