Ημέρα με προβλήματα η σημερινή σε όλη την Eλλάδα, με διακοπές κυκλοφορίας και πλημμύρες σε δρόμους και σπίτια εξαιτίας της χθεσινής κακοκαιρίας που βρήκε απροετοίμαστες ξανά τις αρμόδιες αρχές.

Δρόμοι που είναι κλειστοί λόγω κακοκαιρίας ή κατολισθήσεων:

Λεωφόρος Αρίων, από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Μαραθώνος, περιοχή Αρτέμιδος, οδός Αγ. Χριστοφόρου, στον οικισμό Πετμεζά, στα Σπάτα, Λεωφόρος Μαραθώνος και Αγ. Κυριακής, στο Πικέρμι.

Στη Βοιωτία, κλειστές είναι η παλαιά εθνική οδός Θηβών – Ελευσίνας, από 27ο έως 51ο χλμ., για τα βαρέα οχήματα, στην Ακαρνανία η επαρχιακή οδός Καλλιθέας – Προυσού (θέση Λαμπίρι), στην Αχαΐα οι επαρχιακές οδοί Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Λουσών και Καλαβρύτων – Αιγίου, μέσω Πούντας.

Μόνο με αλυσίδες

Μετ’ εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε ορεινούς επαρχιακούς δρόμους της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου λόγω της χιονόπτωσης.

Συγκεκριμένα, η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη για οχήματα που κινούνται στο δρόμο Άρνισσας - χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακτσαλάν, Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βίγλας και Βιτσίου) Καστοριάς - Ιωαννίνων (από το 35ο μέχρι το 50ο χιλιόμετρο). Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται σ΄ ολόκληρο το ορεινό οδικό δίκτυο των νομών Καστοριάς και Τρικάλων, στις επαρχιακές οδούς Τρικάλων - Ιωαννίνων, Τρικάλων -Άρτας, Πύλης - Μεσοχώρας Τρικάλων. Στο νομό Καρδίτσας στους δρόμους Μουζακίου - Αργιθέας, Καρδίτσας - Ρεντίνας - Καρπενησίου, και στο ορεινό δίκτυο περιμετρικά της λίμνης Πλαστήρα.

Εξάλλου, στο νομό Μαγνησίας στις επαρχιακές οδούς Δράκειας - Χανίων Πηλίου και Βόλου - Ζαγοράς (άνω κλάδος, από το εικοστό (20ο ) μέχρι το τεσσαρακοστό τέταρτο χιλιόμετρο(44ο).

Στο οδικό δίκτυο Λαμίας - Άμφισσας, από τις 5 το πρωί, τα μηχανήματα καθάρισαν το δρόμο από το χιόνι και έριξαν αλάτι και πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται χωρίς αλυσίδες. Μικρά προβλήματα παραμένουν στο 51ο χλμ Λαμίας - Άμφισσας, ενώ σε πολλά σημεία στην περιοχή του Μπράλλου το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 70 εκατοστά. Η χιονόπτωση συνεχίζεται τώρα μόνο στα ορεινά χωριά.

Κλειστός είναι ο δρόμος Λεβιδίου-Νεμέας κι αναμένεται να ανοίξει αργά το απόγευμα. Αλυσίδες είναι απαραίτητες σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου της Αρκαδίας και προς τα ορεινά χωριά της Αργολίδας και της Κορινθίας.

Aπαγόρευση απόπλου

Σε ισχύ η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων και στο λιμάνι του Βόλου. Κλειστό από τα πορθμεία είναι μόνο η σύνδεση Καβάλας-Πρίνου.

Από τον Αργοσαρωνικό έως την Αίγινα τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ απο τη Σαλαμίνα για Πέραμα δεν γίνονται δρομολόγια με μικρά σκάφη.

Από αργά το απόγευμα αναμένεται να κοπάσουν οι άνεμοι.

Πλημμύρισε το Λιμεναρχείο Σύρου

Εισροή μεγάλης ποσότητας ομβρίων υδάτων, από την οροφή και τους συνδετήριους δοκούς, παρουσιάστηκε απογευματινές ώρες χθες, στο Λιμεναρχείο της Σύρου, λόγω ισχυρής και έντονης βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι εσωτερικοί ανατολικοί χώροι του Λιμεναρχείου.

Το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απομάκρυναν τα εισρέοντα ύδατα, ενώ ζημιές αναφέρθηκαν στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και το αρχειακό υλικό.

Aποκλεισμένα χωριά

Αποκλεισμένα παραμένουν 24 ορεινά χωριά στη Δυτική Φθιώτιδα και την Υπάτη. Το ύψος του χιονιού σε κάποιες περιπτώσεις έχει ξεπεράσει για το 1,5 μέτρο. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα είναι καθ΄οδόν και σύμφωνα με τους δημάρχους της περιοχής "αν διατηρηθεί η ύφεση της κακοκαιρίας, μέχρι το απόγευμα θα έχουν ανοίξει οι δρόμοι".

Παράλληλα σε ορεινά χωριά που έχουν σημειωθεί διακοπές ηλεκτροδότησης από χθες το βράδυ, τα συνεργεία της ΔΕΗ περιμένουν να αποκατασταθεί η συγκοινωνία για να φτάσουν στα κρίσιμα σημεία και να επισκευάσουν τις βλάβες.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα, Παρασκευή