"Ρολά" κατεβάζουν την Παρασκευή και τη Δευτέρα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Αναλυτικά, στην Αθήνα, τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια ημέρα θα συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά όργανα των φαρμακοποιών του Πειραιά προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Το ΕΣΥ "παραλύει"

Την ίδια ώρα, σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ έως και την ερχόμενη Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά.

Τριήμερη πανελλαδική απεργία από την ερχόμενη Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προκήρυξε απεργία για την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Παρασκευή και το υγειονομικό προσωπικό του ΙΚΑ.

Οι γιατροί ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου και διάλογο από μηδενική βάση με τον υπουργό Υγείας, κ. Λοβέρδο, να δείχνει ανυποχώρητος ως προς την κατάθεση του εν λόγω νομοσχεδίου.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που όχι μόνο θεωρείται η "ευνοϊκότερη" του χρόνου για τις ιώσεις αλλά και που ο ιός της νέας γρίπης βρίσκεται, σύμφωνα με τους γιατρούς, σε έξαρση και η λίστα με τα θύματα στην Ελλάδα συνεχώς αυξάνεται.