Καρατομήθηκε τελικά ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας, από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, απόφαση που προκάλεσε την αντίδραση από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Οπως ανακοινώθηκε από το υπουγείο «Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης ανακοινώνει ως νέο διοικητή του ΟΑΕΔ, τον κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου».

Σύμφωνα πηγές της Ιπποκράτους το κόμμα δεν συμφωνεί με την εξέλιξη αυτή, χαρακτηρίζοντας μάλιστα όλη τη διαδικασία «το λιγότερο άκομψη». Αναφέρουν ακόμη πως «δεν εξυπηρετεί την ενιαία λειτουργία και δεν προωθεί την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης». Tη δυσαρέσκειά της, πάντως, εξέφρασε και η Δημοκρατική Αριστερά: «Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για την αποπομπή του Ηλία Κικίλια από τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους κινήσεις δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης» τονίζει με νόημα το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

Από το Μέγαρο Μαξίμου σε κάθε περίπτωση δεν σχολιάζουν τίποτα. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι επρόκειτο για δρομολογημένη εξέλιξη.

Στο υπουργείο Εργασίας ήταν κοινό μυστικό ότι υπήρχε έλλειψη συνεργασίας μεταξύ του Ηλία Κικίλια και του Γιάννη Βρούτση, ενώ ούτε καν τυπικές δεν είναι οι σχέσεις του Διοικητή του ΟΑΕΔ, με το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο πλαίσιο αυτό ήταν εύλογο το ερώτημα κατά πόσο μπορούσαν να προχωρήσουν οι πολιτικές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Μάλιστα συνεργάτες του κ. Βρούτση σημείωναν ενδεικτικά, ότι όταν ζητήθηκε από τον κ. Κικίλια πρόταση για τη καταπολέμηση της ανεργίας, αυτός παρέδωσε πρόταση διορισμών στο δημόσιο.

Μάλιστα κυβερνητικές πηγές επεσήμαιναν, ότι εκτός από το να χρησιμοποιεί προγράμματα του Οργανισμού για την προσωπική του προβολή, ο κ. Κικίλιας κωλυσιεργούσε και σε άλλες δράσεις που θα διευκόλυναν επενδύσεις.

Τελικά η απομάκρυνση του κ. Κικίλια είχε απλώς ανασταλεί για να μην δημιουργηθεί ένταση πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.Σχετικό θέμα: Το προφίλ του νέου διοικητή του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου