Νέα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, στον πεζόδρομο της Πλατείας Αριστοτέλους, δεκάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διεκδικούν να μπει "φρένο" στις προγραμματισμένες αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών λεωφορείων (ΟΑΣΘ).

Στο τέλος της πορείας τους, στην πλατεία Ελευθερίας, οι πολίτες επιβιβάστηκαν μαζικά, χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο, σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ, στα οποία κρέμασαν πανό με την επιγραφή "ΟΑΣΘ: Η ληστεία του χειμώνα. Αυξήσεις έως 180%".

"Δεν θα κάνουμε πίσω. Η ίδια κινητοποίηση θα επαναληφθεί την ερχόμενη Τρίτη και Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα και το επόμενο Σάββατο στις 11.30, με αφετηρία και στις τρεις περιπτώσεις το άγαλμα του Βενιζέλου. Το μεθεπόμενο Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, θα συγκεντρωθούμε στο νέο κτήριο του δημαρχείου κι από εκεί θα πραγματοποιήσουμε πορεία προς τα γραφεία του ΟΑΣΘ", επεσήμανε ο Γεώργιος Θεοδωρόπουλος, συντονιστής των Επιτροπών "Ακρίβεια Stop", οι οποίες διοργανώνουν την κινητοποίηση από κοινού με τις Πρωτοβουλίες Κατοίκων Τούμπας και Δυτικών Συνοικιών και την ομάδα "Free Bus".

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, οι πολίτες αντιδρούν στην κατάργηση του δικαιώματος μετεπιβίβασης με το βασικό εισιτήριο, αλλά και στην αύξηση της τιμής του, στα 0,80 ευρώ (0,60 σήμερα). Επίσης, διαμαρτύρονται για την αύξηση στα 0,90 ευρώ (από 0,60), του εισιτηρίου που επιτρέπει τη μετεπιβίβαση προς μόνο μία κατεύθυνση.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι, ήδη, ψηφίσματα στήριξης των αιτημάτων των πολιτών έχουν στείλει πολλοί δήμοι και φορείς, μεταξύ των οποίων το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΕΚΘ), οι ενώσεις Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) και Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.