Τρομοκρατείστε με το άκουσμα της λέξης από «γ» ή στριμώχνεστε για τη νυφική ανθοδέσμη; Δείτε τι δείχνουν οι αριθμοί για τη σχέση σας με τον γάμο.

6 πράγματα που είναι συνηθισμένα:

1. Να μη θεωρείτε τον γάμο υποχρεωτικό... Το 60,3% των ερωτηθέντων σε έρευνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Κάπα Research και τη Focus Bari θεωρεί ότι ο γάμος δεν είναι αναγκαία κατάσταση ή απαραίτητη προϋπόθεση στη ζωή του σημερινού ανθρώπου.
2. ...και να μην σκοπεύετε να παντρευτείτε άμεσα. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, μόνο οι μισοί από αυτούς που συμμετείχαν θα ήθελαν να παντρευτούν τον τωρινό τους σύντροφο και, από εκείνους που απάντησαν «ναι», το 73,2% θα τοποθετούσε την ημερομηνία γάμου ύστερα από 2 έως 10 χρόνια.
3. Η έγγαμη σεξουαλική σας συχνότητα να είναι «λίγες ερωτικές συνευρέσεις το μήνα». Το 45% των ερωτηθέντων σε έρευνα στο διαδίκτυο δηλώνει ότι έχει αυτή ακριβώς τη συχνότητα, ενώ μόνο το 34% των παντρεμένων κάνει σεξ 2-3 φορές την εβδομάδα και το 7% πάνω από τέσσερις.
4. Να δίνετε μια δεύτερη ευκαιρία στον γάμο μετά από ένα διαζύγιο. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, το 50% των διαζευγμένων αργά ή γρήγορα ξαναπαντρεύεται.
5. Να είστε υπέρμαχος του μότο «παπούτσι απ’ τον τόπο σου…», όταν φτάνει η ώρα να παντρευτείτε. Μόνο το 20% των γάμων που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα το 2008 ήταν ανάμεσα σε Έλληνες και άτομα άλλης εθνικότητας, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος.
6. Να είστε 28 και ακόμη «ελεύθερη». Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΥΕ στο σύνολο του γυναικείου πληθυσμού της χώρας, η μέση ηλικία πραγματοποίησης του πρώτου γάμου για τις περισσότερες γυναίκες ήταν 28,5 το 2007 με σταθερά ανοδική τάση.

Το “νορμάλ” σε αριθμούς
- 62,4% των αντρών και 59,6% των γυναικών παραδέχονται ότι είχαν τουλάχιστον μία φορά μέσα στον γάμο τους εξωσυζυγικό σεξ ή παράλληλη σχέση*.
- 4 στους 10 Αμερικανούς πιστεύουν ότι οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων θα έπρεπε να θεωρούνται έγκυροι από τον νόμο.
- 66% των διαζυγίων γίνονται στις ηλικίες μεταξύ 40 και 50 ετών, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.
- 5,9% είναι το ποσοστό γεννήσεων εκτός γάμου στην Ελλάδα, κατά τη Eurostat, που μας κατατάσσει στην τελευταία θέση στην Ε.Ε.