Σε συλλήψεις μελών της παράταξης των αδέσμευτων αγροτών, που πέρασαν τον αποκλεισμό των ΜΑΤ λίγο πριν τον κόμβο Πετριτσίου, προχώρησαν άνδρες της αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, μετά από εντολή του Ταξίαρχου Δημήτρη Τσώτα.

Οι αγρότες που συνελήφθησαν κατάφεραν, μέσω αγροτικών παράδρομων, να παρακάμψουν το «μπλόκο» των ΜΑΤ λίγο πριν τη γέφυρα Πετριτσίου και μέσω Αγκίστρου να φτάσουν στον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα.

Την ίδια ώρα, ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ αστυνομικών, αγροτών και διερχόμενων οδηγών, όταν οι παραταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ εμπόδισαν τη διέλευση όλων των οχημάτων από και προς τον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα, λίγο πριν τη γέφυρα του Πετριτσίου.

Στο συμβάν ενεπλάκη και το τηλεοπτικό συνεργείο του ALPHA, που επιχείρησε να περάσει το αστυνομικό οδόφραγμα των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύλληψη δύο ατόμων του τηλεοπτικού συνεργείου, για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στις αστυνομικές αρχές, αλλά λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αγροτικές κινητοποιήσεις στην Πελοπόννησο

Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, με την συμμετοχή πολλών αγροτών και κτηνοτρόφων, που μαζί με τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα κατέλαβαν το κέντρο της πόλης.

Στην ομιλία του το μέλος της γραμματείας της ΠΑΣΥ Δημήτρης Κολοβός σημείωσε ότι "είμαστε εδώ γιατί δεν αντέχουμε άλλο, για να προβάλλουμε τα προβλήματα της αγωνιζόμενης αγροτιάς, κόντρα στα αιτήματα και τις ορέξεις των καπιταλιστών που δραστηριοποιούνται στην αγροτική οικονομία και διεκδικούμε μείωση του κόστους παραγωγής και στήριξη της εγχώριας παραγωγής. Απαγόρευση εισαγόμενων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων που παράγουμε στη χώρα μας. Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για όλα τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα".

"Ο ΕΛΓΑ, να παρέχει πλήρη ασφάλιση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και για όλους τους φυσικούς κινδύνους. Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών στη φυτική και στην κτηνοτροφική παραγωγή. Διαγραφή όλων των χρεών στους μικρομεσαίους αγρότες, πλήρη κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια αλλά και πλήρη κατάργηση των φόρων στο αγροτικό πετρέλαιο".

Παράλληλα, οι αγρότες πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της πόλης και κατευθύνονται στο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης, όπου σε λίγη ώρα αρχίζει η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου παρουσία, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.