Στο κλείσιμο της ελληνοβουλγαρικής μεθορίου, στο ύψος του σταθμού του Προμαχώνα, προχώρησαν σήμερα το πρωί περίπου 250 εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, καθώς και την ενεργοποίηση της διοικητικής πράξης, η οποία προβλέπει περαιτέρω δανεισμό της εταιρίας του ποσού των 27 εκατομμύρια ευρώ.

Η συγκεκριμένη συμφωνία προβλέπει πως τα κονδύλια θα χορηγηθούν στην ΕΝ.ΚΛΩ. από πέντε τράπεζες, με την εγγύηση του Δημοσίου και έχει ήδη δημοσιευτεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ). Πλην όμως, η διοικητική πράξη δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη, διότι δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αρνούνται να την υλοποιήσουν εάν δεν συναινέσει και η ΕΕ.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν εργαζόμενοι της εταιρίας και από τις πέντε περιοχές όπου υπάρχουν μονάδες του ομίλου της ΕΝ.ΚΛΩ. στη βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για τις Νάουσα, Κομοτηνή, Πέλλα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.

"Είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε στον Προμαχώνα μέχρι και το βράδυ αν χρειαστεί", ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Κλωστηρίων Γ΄(Νάουσα), Ηλίας Χαρίσης. Όπως είπε, οι οφειλές της εταιρίας προς τους εργαζομένους υπερβαίνουν τα 15 εκατ. ευρώ και τόνισε πως πρόθεσή τους είναι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους μέσα στις επόμενες ημέρες.