current views are: 1

19 Μαΐου 2013
Δημοσίευση05:57

Δημοτικές… ορθοπεταλιές με 3870 ευρώ ανά ποδήλατο από τα λεφτά του «Πράσινου Ταμείου»

Η αγάπη των δήμων για το περιβάλλον και την ψυχαγωγία των πολιτών από ό,τι φαίνεται κοστίζει. Και κοστίζει ακριβά.

Δημοσίευση 05:57’
αρθρο-newpost

Η αγάπη των δήμων για το περιβάλλον και την ψυχαγωγία των πολιτών από ό,τι φαίνεται κοστίζει. Και κοστίζει ακριβά.

Η αγάπη των δήμων για το περιβάλλον και την ψυχαγωγία των πολιτών από ό,τι φαίνεται κοστίζει. Και κοστίζει ακριβά.
Η προμήθεια δημοτικών ποδηλάτων σε τρεις δήμους της Δυτικής Ελλάδας ανέδειξε ότι, ακόμη και σε περίοδο κρίσης, στη διάθεση των κονδυλίων δεν υπάρχει μέτρο. Κάθε ποδήλατο κόστισε 3.867 ευρώ! Και η απάντηση που δίδεται είναι ακόμη πιο σοκαριστική από την τιμή: «Μα δεν είναι λεφτά του Κράτους, λεφτά της Ευρώπης είναι».

Στη Βουλή το θέμα

Την προμήθεια ποδηλάτων έναντι υψηλότατου κόστους, ανέδειξε με ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής -κοινοποιημένη μάλιστα στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή-ο επικεφαλής του Χριστιανoδημοκρατικού Κινήματος, Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Όπως αναφέρει στην ερώτηση ο κ. Νικολόπουλος: «Σε περίοδο οικονομικής κρίσης και αιματηρών περικοπών είναι προκλητικό να δίδονται τόσα χρήματα σε μια εταιρεία για την αγορά ποδηλάτων που η αξία τους είναι μερικές χιλιάδες ευρώ το καθένα (πχ Δήμος Αιγιαλείας διαγωνισμός ύψους 174.000 ευρώ για αγορά 45 ποδηλάτων ήτοι 3.867 ευρώ το κάθε ποδήλατο), ενώ στη χώρα μας ξέρουμε ότι ένα απλό ποδήλατο περιπάτου κοστίζει το πολύ μέχρι 500 ευρώ».

«Τα λεφτά έρχονται από την Ευρώπη»

Η απάντηση του δημάρχου Αιγιαλείας Στάθη Θεοδωρακόπουλου στο newpost ήταν αφοπλιστική: «Ε και; Δεν είναι χρήματα του προϋπολογισμού, είναι από το Πράσινο Ταμείο. Είναι από την Ευρώπη τα χρήματα». Ο δήμαρχος μάλιστα επιβεβαιώνει την καταγγελία του κ. Νικολόπουλου ότι τρεις διαφορετικές περιοχές (Αιγιαλεία, Αρχαία Ολυμπια και Ζάκυνθος) ανέθεσαν στην ίδια εταιρεία την προμήθεια ποδηλάτων.

«Εμείς τι φταίμε αν στον διαγωνισμό που προκηρύξαμε δεν συμμετείχε καμία άλλη εταιρεία; Και από τη στιγμή που υπήρξε μόνο ένας υποψήφιος, όσα χρήματα κι αν ζήτησε, μειοδότησε. Δεν μπορώ εγώ ως δήμαρχος να του πω δεν τα θέλω τα ποδήλατα, από τη στιγμή που η Ευρώπη μου δίνει τα χρήματα», λέει στο newpost ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Ντίνα Καραμάνου


σχετικα αρθρα