Τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αποφάσισε ομόφωνα, σε γενική του συνέλευση, ο Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ιδρύματος, που διεκδικεί την άμεση καταβολή δεδουλευμένων από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό συνεχίζει για τρίτη εβδομάδα την επίσχεση, παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας στην διοίκηση του ΤΕΙ, την περασμένη Παρασκευή, ότι θα καταβάλει μέρος των δεδουλευμένων στους έκτακτους καθηγητές.

Η δέσμευση του Υπουργείου οδήγησε στην αναίρεση προηγούμενης απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος αναστολής της λειτουργίας του για σήμερα και αύριο.

Παρά την λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών του ΤΕΙ, εξαιτίας της επίσχεσης των καθηγητών δεν πραγματοποιείται η δεύτερη εξεταστική περίοδος του ΤΕΙ, που ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, ενώ ήδη ακυρώθηκε μεγάλο ποσοστό μαθημάτων της πρώτης εξεταστικής, με κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο για εκατοντάδες σπουδαστές.

"Μέχρι στιγμής δεν υπήρχε ρητή απάντηση του Υπουργείου για το πότε ακριβώς θα καταβληθούν τα χρωστούμενα στο έκτακτο προσωπικό" δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Παναγοπούλου, και επανέλαβε ότι η λύση της αποπληρωμής λίγων μηνών του 2010 από τμήμα της φετινής χρηματοδότησης, απλώς θα οξύνει το πρόβλημα.

Το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελεί περίπου το 80% των καθηγητών του ΤΕΙ, οι οποίοι δεν αποκλείουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους μέσα στην εβδομάδα, με κλείσιμο της εισόδου του Ιδρύματος και ενημέρωση των προϊσταμένων και διευθυντών των τμημάτων και του λοιπού προσωπικού του ΤΕΙ.