Κορίτσια με μαλλιά της Μία Φάροου ανεβαίνουν ξανά στις πασαρέλες.

Τις περισσότερες φορές ένα κοντό κούρεμα σηματοδοτεί μία μεγάλη αλλαγή: ένα χωρισμό, ένα παιδί,μία καινούργια καριέρα. Πενήντα χρόνια μετά την ημέρα που ο Βιντάλ Σασούν έκοψε τα ξανθά μαλλιά της Μία Φάροου, το αλά γκαρσόν είναι ξάνα μεγάλη τάση.

Από τα μοντέλα στους οίκους Burberry,Balmain,Cacharel και Prada μέχρι τις πιο υποσχόμενες σταρ που έχει να επιδείξει το Χόλιγουντ σήμερα όπως οι Έμα Γουότσον, Κάρι Μάλιγκαν και Μία Γουασικόφσκια, όλες τολμούν το κομψό μίνιμαλ look.

Ο hair stylist της Garnier Νικόλας Βιλλιώτης συμβουλεύει: "Το α λα γκαρσόν δεν είναι μόνο κούρεμα αλλά ένα ολόκληρο στιλ που πρέπει να υποστηρίζεται με το ανάλογο και φρέσκο ντύσιμο. Το χρώμα των μαλλιών πρέπει να είναι κοντά στο φυσικό με απαλές ανταύγειες που αναδεικνύουν το κούρεμα. Μετά το λούσιμο δουλεύουμε τις άκρες λίγο με καιρί ώστε να δώσουμε λάμψη. Προσέχουμε τα φρύδια γιατί δίνουν χαρακτήρα στο πρόσωπο. Όταν τα μαλλιά είναι πολύ κοντά, τα διατηρούμε στο φυσικό τους σχήμα, πυκνά και πλούσια. Το ιδανικό πρόσωπο για ένα κούρεμ α λα γκαρσόν είναι είναι το οβάλ. Για τα υπόλοιπα σχήματα επιλέγουμε ένα κούρεμα με όγκο στην κορυφή και ελάχιστο μήκος στον αυχέβα ώστε να εξισσοροπεί το σχήμα".