Κατάληψη της Κεντρικής Υπηρεσίας του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.) πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρουν ότι κύριο αίτημα τους από τη Διοίκηση του ΟΤΕΚ και το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού είναι η αύξηση της χρηματοδότησης διότι τα ποσά που εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του.

Αποτέλεσμα αυτών είναι να κινδυνεύουν 800 εργαζόμενοι (διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί) να μείνουν απλήρωτοι ενώ ήδη όλα τα εκπαιδευτήρια αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε βασικά είδη.

Αυτή τη στιγμή όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, υπάρχουν ελλείψεις σε υλικά καθαρισμού και τρόφιμα με αποτέλεσμα οι 2.800 σπουδαστές ανά την Ελλάδα να υποσιτίζονται καθώς επίσης δεν υπάρχει θέρμανση.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε προσωπικό καθαριότητας στα εκπαιδευτήρια με αποτέλεσμα οι ίδιοι σπουδαστές να έχουν επιφορτιστεί με το έργο αυτό. «Για λόγους οικονομίας δεν προσλήφθηκε φέτος προσωπικό καθαριότητας αλλά μας είχαν διαβεβαιώσει ότι θα αναθέσουν το έργο αυτό σε εταιρείες καθαρισμού. Τα λεφτά όμως δεν φτάνουν για κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα να καθαρίζουν τους χώρους των εκπαιδευτηρίων οι ίδιοι οι σπουδαστές. Τα παιδιά έρχονται να σπουδάσουν όχι να εργάζονται ως καθαριστές.» τόνισε ο εκπρόσωπος.

Οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης να ληφθούν μέτρα για την πυρασφάλεια των κτιρίων που στεγάζουν τα εκπαιδευτήρια του ΟΤΕΚ. «Αυτή τη στιγμή τα εκπαιδευτήρια του ΟΤΕΚ λειτουργούν παράνομα, χωρίς πυρασφάλεια.»

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση από τη διοίκηση και το υπουργείο. «Τους είχαμε προειδοποιήσει αλλά δεν λάβαμε καμία απάντηση. Αν δεν υπάρξει ευαισθησία από το υπουργείο να μας καλέσουν για συζήτηση θα συνεχίσουμε και αύριο την κατάληψη.» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος εργαζομένων του ΟΤΕΚ.