Το μεσημέρι στην εισαγγελία Σερρών αναμένεται να οδηγηθούν οι επτά αγρότες που συνελήφθησαν χθες, όταν «έσπασαν» το μπλόκο της αστυνομίας και μέσα από αγροτικούς παράδρομους και χωράφια κατάφεραν με τα τρακτέρ τους να φτάσουν στον Προμαχώνα.

Η μεθοριακή διάβαση, πάντως, έχει αποκλειστεί ξανά, σήμερα το πρωί, από περίπου 250 εργαζόμενους του ομίλου της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ.), οι οποίοι ξεκίνησαν την κινητοποίησή τους χτες και αποχώρησαν από το σημείο χτες το βράδυ.

Οι Σερραίοι αγρότες συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Έξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονται περισσότεροι από 50 αγρότες, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους τους. Στο μεταξύ, παρατεταγμένα παραμένουν τα τρακτέρ αγροτών στην εθνικό οδό Σερρών - Προμαχώνα, πριν από τη γέφυρα Πετριτσίου. Ισχυρή είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων..

Οι Θεσσαλοί αγρότες, που έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Γυρτώνης, ενώ θα προσπαθήσουννα ανοίξουν τα διόδια Μακρυχωρίου, όπου και θα μεταβούν με τα ΙΧ αυτοκίνητά τους.

Οι συγκεντρώσεις αγροτών έχουν ως εξής: Θεσσαλονικείς στα Μάλγαρα, από την περιοχή της Ημαθίας στον κόμβο της Κουλούρας, της Πέλλας στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών, της Φλώρινας και του Αμυνταίου στον κόμβο Φιλώτα και της Θεσσαλίας στον κόμβο της Γυρτώνης.

 

Σήμερα θα έχουν νέες συσκέψεις οι αγρότες από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία όπου θα αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ή όχι αλλά και τη μορφή που θα προσδώσουν σε αυτές.