Μετ΄ εμποδίων εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη, λόγω της απεργίας των γιατρών.

Στο Κεντρικό Πολυϊατρείο του ΙΚΑ, στην οδό Αγγελάκη, εξυπηρετούνται, από εφημερεύοντες γιατρούς ή γιατρούς που δεν απεργούν, επείγοντα περιστατικά, αλλά και όσοι "τυχεροί" καταφέρνουν να βρουν το γιατρό της ειδικότητας που αναζητούν και να γράψουν τα φάρμακά τους.

Στο Κεντρικό Πολυϊατρείο, εξυπηρετούνται ασφαλισμένοι από παθολόγο, καρδιολόγο, χειρουργό, οδοντίατρο, παιδίατρο και γυναικολόγο.

Ωστόσο, το προσωπικό δεν έχει καμία ενημέρωση σχετικά με τα συνταγολόγια, που πρέπει να δίνει στους ασφαλισμένους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από γιατρούς του ΟΠΑΔ.

"Δεν εξυπηρετήθηκα καθόλου, ούτε οι κυρίες που βρίσκονται στα γραφεία είναι πρόθυμες να εξυπηρετήσουν. Σήμερα, πρέπει να πληρώσω τα φάρμακα που τελείωσαν και δεν μού τα γράφουν. Τώρα, πρέπει να έρθω στις 24 του άλλου μήνα για το ραντεβού, για να πάρω και εγώ δεν ξέρω τι", δήλωσε ο 80χρονος Χρήστος Λαζάρου.

Στην τύχη αποφάσισε να πάει στο Κεντρικό Πολυϊατρείο του ΙΚΑ, η Ανθούλα Αργυροπούλου, ελπίζοντας πως θα βρει τη γιατρό, που στις προηγούμενες απεργίες ήταν εκεί και της συνταγογραφούσε τα φάρμακά της, όπως λέει. "Θέλω να πάω σε κάποιο παθολόγο για να μου γράψει κάποια φάρμακα. Από ό,τι άκουσα στο ραδιόφωνο, υπάρχουν απεργοσπάστες γιατροί που γράφουν συνταγές, αλλά δεν τις αναγνωρίζουν οι φαρμακοποιοί. Εγώ πάω στην τύχη, σήμερα, στο ΙΚΑ της Αγγελάκη, μήπως και βρω εκεί τη γιατρό που μου είχε γράψει τα φάρμακα στις προηγούμενες απεργίες", είπε η κ. Αργυροπούλου.

"Μού έχουν ακυρώσει τρία ραντεβού σε έξι μήνες για παθολόγο και καρδιολόγο και έχω μείνει από φάρμακα. Δεν βρήκα κάποια λίστα γιατρών και πάω στο ΙΚΑ της Αγγελάκη μήπως βρω καμιά λίστα. Αλλά λέω να το αφήσω να περάσουν καμιά δεκαριά μέρες πριν πάω σε γιατρό, μήπως ηρεμήσουν τα πράγματα", σημείωσε από την πλευρά της η Ζωή Παγαμιάν.

"Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ πρέπει να τηλεφωνούν στο ΙΚΑ της περιοχής τους και να ενημερώνονται για τα μεγάλα ιατρεία, τα οποία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και καλύπτουν τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά. Τα μεγάλα ιατρεία του ΙΚΑ, όπως για παράδειγμα της Τούμπας, της Ανάληψης, των Αμπελοκήπων και της Πύλης Αξιού, έχουν προσωπικό ασφαλείας. Αλλά οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να τηλεφωνούν πριν πάνε", δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιατρών ΙΚΑ και του Συλλόγου Επιστημονικού, Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ Θεσσαλονίκης- Β. Ελλάδος, Σάββας Παρασκευόπουλος.