Παρασκευαστήριο απομιμητικών προϊόντων, τα οποία εκτιμάται ότι διοχετεύονταν στο λιανικό εμπόριο, μέσω γνωστής βορειοελλαδίτικης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, αποκαλύφθηκε, μετά από αστυνομική έφοδο σε δύο αποθήκες, στο Λάκκωμα Θεσσαλονίκης.
Αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εντόπισαν χιλιάδες «μαϊμού» απορρυπαντικά ρούχων αλλά και καλλυντικά , η γνησιότητα των οποίων ερευνάται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για την υπόθεση συνελήφθη ο 52χρονος ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ο οποίος φέρεται κι ως ιδιοκτήτης των αποθηκών, όπως και πρόεδρος βορειοελλαδίτικης ομάδας που αγωνίζεται στη Superleague.

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται ότι μέσω των δικών του καταστημάτων προωθούσε τα παραπάνω προϊόντα στους καταναλωτές. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ακόμη έναν 45χρονο, ο οποίος φέρεται ως διαχειριστής των αποθηκών.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκαν 4.460 φιάλες απορρυπαντικών ρούχων, τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν προϊόντα απομίμησης, καθώς επίσης 22.000 φιαλίδια καλλυντικών (τζελ, αφροί κ.ά), η προέλευση των οποίων ερευνάται, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για προϊόντα «μαϊμού».

Ακόμη, στις δύο αποθήκες βρέθηκαν τρεις μονάδες παραγωγής και εμφιάλωσης υγρών, δέκα εννέα δεξαμενές (χωρητικότητας ενός τόνου η καθεμία) που περιείχαν πρώτες ύλες για την παρασκευή των απομιμητικών προϊόντων, κενές φιάλες, ένα ανυψωτικό μηχάνημα και δελτία αποστολής της αλυσίδας για ποσότητα 5.000 φιαλών απορρυπαντικών.

Όπως έγινε γνωστό, οι κατασχεθείσες ποσότητες απορρυπαντικών ήταν συγκεκριμένης μάρκας και σύμφωνα με εκτιμήσεις τα διαφυγόντα κέρδη για την παθούσα εταιρεία ανέρχονται σε 62.000 ευρώ.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί σημάτων και αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά και για πλαστογραφία.