ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο των επιτρατευμένων την Παρασκευή

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο των επιτρατευμένων την Παρασκευή
Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν την Παρασκευή στις 19.00, στην πλατεία Συντάγματος, οι επιστρατευμένοι εργαζόμενοι της Π.Ν.Ο., της ΟΛΜΕ και της ΣΤΑ. ΣΥ. Α.Ε., απευθύνει η ΑΔΕΔΥ.
Η Εκτελεστική Επιπτροπή της ΑΔΕΔΥ έλαβε ακόμη εξουσιοδότηση να προκηρύξει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, το επόμενο διάστημα, για την άρση του μέτρου της επιστράτευσης και την αποτροπή απολύσεων στο Δημόσιο.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι θα αντιδράσει δυναμικά στους σχεδιασμούς για άμεσες απολύσεις 15.000 εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και άλλων 25.000 «διαθεσιμοτήτων», οι οποίες όπως εκτιμά, θα αποτελέσουν κεντρικό θέμα στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα που θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

 Με αφορμή εξάλλου τη συνάντηση των προεδρείων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για το θέμα των διαδηλώσεων στο κέντρο της πρωτεύουσας, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της σε όποια σκέψη ή πρόθεση της κυβέρνησης «για περιορισμό των συνταγματικά κατοχυρωμένων ατομικών, συλλογικών, δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των εργαζομένων και γενικότερα, των πολιτών».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο