Τα προβλήματα που θα προκύψουν από τη φημολογούμενη αγορά των εργοστασίων Ζάχαρης από εταιρεία ξένων συμφερόντων, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία του περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδη.

Ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο Ζαχάρεως Ορεστιάδας, Βαγγέλης Μπιμπισίδης, εξέφρασε την αγωνία και τους προβληματισμούς του σχετικά με το μέλλον των παραγωγών και των εργαζομένων, υπογραμμίζοντας τον αρνητικό αντίκτυπο που θα έχει ενδεχόμενο κλείσιμο της μονάδας στην οικονομία και ζωή του τόπου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

«Θεωρούμε ότι ο δημόσιος χαρακτήρας της ζάχαρης θα πρέπει να παραμείνει και να εξασφαλισθεί μία συμφέρουσα και λειτουργική βιομηχανία. Σε περίπτωση δε πώλησης του εργοστασίου καλείται η κυβέρνηση να απαντήσει πώς θα διασφαλισθεί το μη κλείσιμο του εργοστασίου της Ορεστιάδας και το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων», ανέφερε σε δηλώσεις του ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος Σταύρος Βαβίας.