Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και όλες οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, μετά το μπαράζ πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στη νότια πλευρά του νομού μέχρι και τα ορεινά του Μυλοποτάμου.
Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που κύκλωσαν το σύνολο του νησιού χθες, προκάλεσαν φόβους για ανεξέλεγκτη εξάπλωσή τους.

Στα Ανώγεια, η ταλάντωση καλωδίων της ΔΕΗ από τον άνεμο δημιούργησε σπινθήρες με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά. Λίγο αργότερα η πυροσβεστική δέχτηκε κλήση για δύο πυρκαγιές στη Γωνιά και το Μελιδόνι. Στη δεύτερη περίπτωση απειλήθηκε βιοτεχνική εγκατάσταση πυρηνελαιουργείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μυλοποτάμου.

Δύο νέες φωτιές εκδηλώθηκαν στη Μύρθιο του δήμου Αγίου Βασιλείου και σε μία εγκαταλειμμένη οικία στην παλιά πόλη του κέντρου του Ρεθύμνου. Επίσης, πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην περιοχή Καρβουνόλακος, όπου κάηκαν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις ελαφρού τύπου και ζώα, ενώ απειλήθηκαν παρακείμενες οικίες.

Νωρίς το πρωί εκδηλώθηκε φωτιά στην περιοχή Πλατανιάς, η οποία επιστράτευσε τις πυροσβεστικές δυνάμεις δεδομένου ότι βρισκόταν κοντά σε ξενοδοχειακή μονάδα. Από τη φωτιά καταστράφηκαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα.

Όλες οι πυρκαγιές κατασβέστηκαν άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις του Ρεθύμνου, οι οποίες μεταξύ άλλων βοήθησαν και τον γειτονικό νομό Χανίων όπου εκδηλώθηκαν φωτιές και εξαπλώθηκαν λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων.

«Οι νότιοι άνεμοι συνεχίζονται, είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα και πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και σε περίπτωση φωτιάς συνεργάσιμοι» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρκουλάκης.