Το 1ο Φεστιβάλ Ευ Ζην οργανώνεται στo πλαίσιo της Παγκόσμιας Ημέρας Επιζώντων Καρκίνου (Κυριακή, 2 Iουνίου, 2013) στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.
Kύριο μέλημα της διοργάνωσης είναι να δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να συμμετάσχουν διαδραστικά σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής και να στείλει μέσα από την υπέρβαση των αθλητών το ενδυναμωτικό μήνυμα “Είμαι Νικητής” σε όσους εμπλέκονται με τον καρκίνο.

Το 100% των εσόδων της διοργάνωσης θα διατεθεί ισόποσα σε τρεις Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας και εμπνέουν με το έργο και τη συνεισφορά τους: Γιατροί χωρίς Σύνορα, Σύλλογος Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι. & Φλόγα (σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια).

Μέσα στις δράσεις συγκαταλέγονται:
- Αθλητικές δραστηριότητες. Είναι σχεδιασμένες για να μπορούν να λάβουν μέρος άτομα με κάθε είδους αθλητική ικανότητα. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στο τρέξιμο (5χλμ), το ποδήλατο (15χλμ) και το καγιάκ (open race 3 χλμ). Οι αθλητές μπορούν να συμμετάσχουν χωριστά στο κάθεάθλημα ή σε οποιοδήποτε πιθανό συνδυασμό αυτοί επιθυμούν.
- Ενδυναμωτικές ομιλίες γύρω από το ευ ζην: διατροφή, πρόληψη, θετική ψυχολογία, ιστορίες δύναμης και έμπνευσης.
- Σεμινάρια εναλλακτικών θεραπειών: οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε βιωματικό εργαστήρι μουσικοθεραπείας, yoga, reiki, ρεφλεξολογίας, διαλογισμού κτλ.
- Μονάδα Κινητού Μαστογράφου
- Παιχνίδια για τους μικρούς φίλους και όχι μόνο
- Aθλητικές επιδείξεις
- Party
- Η βραδιά θα κλείσει με την τελετή απονομής και με ένα πάρτυ με live μουσική και επιδείξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Surfers4Life είναι μία ομάδα δράσης που γεννήθηκε από το όραμα ενός καρκινοπαθή να διασχίσει μία θάλασσα για να ενδυναμώσει την κοινότητα των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο. Η ομάδα διοργάνωσε με επιτυχία τον 1o Διάπλου Αλληλεγγύης, όπου 23 αθλητές διέσχισαν τον Ευβοϊκό τον Ιούνιο του 2012 και συγκέντρωσε χρήματα για τρείς ΜΚΟ. Από τότε συνεχίζει να οργανώνει και νασυμμετέχει σε δράσεις προσφοράς και έμπνευσης (30ος Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών για τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, μαγειρέματα για όσους έχουν ανάγκη σύτισης, ενδυναμωτικές ομιλίες για την σημασία της συνεισφοράς, ΤedMed κτλ).