Τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων αναλαμβάνει ο Χαράλαμπος Τσαβδάρης
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με απόφασή του «έκοψε» από την θέση του γενικού γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων τον Χάρη Θεοχάρη και διόρισε τον κ. Τσαβδάρη. Η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη μετά το «μπάχαλο» που προέκυψε σχετικά με την ορθή λειτουργία του TAXISnet, το οποίο λειτούργησε μετά από τρεις μηνες καθυστέρηση. Ωστόσο ο κ. Θεοχάρης διατηρεί τη θέση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων.

Από την πλευρά του ο νέος επικεφαλής της ΓΓΠΣ είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος σε Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με πολυετή εμπειρία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και στη διοίκηση πολύπλοκων και μεγάλου μεγέθους έργων πληροφορικής.

Εξειδικεύεται σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αναδιοργάνωσης διαδικασιών και διαλειτουργικότητας. Έχει εργαστεί σε πλήθος έργων πληροφορικής στην Ελλάδα για φορείς όπως το ΙΚΑ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» και το Υπουργείο Εργασίας.

Επίσης, έχει εργαστεί σε έργα στο εξωτερικό, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στην Ανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, που αφορούν την προμήθεια και εγκατάσταση μεγάλων συστημάτων, την παρακολούθηση και έλεγχο έργων πληροφορικής. Είναι παντρεμένος κι έχει μια κόρη.