Συνεχίζονται οι έρευνες για τον δράστη της παρολίγο τραγωδίας, κατά τη διάρκεια χοροεσπερίδας, στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου το περασμένο Σάββατο, στο οποίο τραυματίστηκαν δύο μαθητές Εσπερινού Λυκείου.

Στο μεταξύ, τρία εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν για το περιστατικό, μιας και σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, προέκυψε η συμμετοχή στο περιστατικό ακόμα δύο Ελλήνων, ηλικίας 25 και 23 ετών.

Σε βάρος πλέον και των τριών δραστών, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Ρεθύμνου, για απόπειρα - συμμετοχή σε απόπειρα ανθρωποκτονίας καθώς και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ήδη συνελήφθη ο ένας δράστης και αναζητούνται οι άλλοι δύο.

Η ΕΛ.ΑΣ, έχοντας πλέον ολοκληρωμένη εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα του προηγούμενου Σαββάτου και όπως προκύπτει και από την προανάκριση, οι τρεις Έλληνες, βρέθηκαν στο κέντρο διασκέδασης, όπου πραγματοποιούταν η χοροεσπερίδα.

Ο ένας 25χρονος δράστης, για ασήμαντο λόγω, διαπληκτίστηκε αρχικά με τον 31χρονο Πρόεδρο του 15μελους Συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια, μαζί με τους δύο φίλους του, επιτέθηκαν στον 31χρονο, χτυπώντας τον με τα χέρια.

Κατόπιν, ο 25χρονος δράστης, με όπλο που παρανόμως έφερε μαζί του, πυροβόλησε εντός του καταστήματος δύο φορές, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον 31χρονο στο μάγουλο. Επιπλέον, τραυματίστηκε στο δεξί χέρι και ο ένας από τους φίλους του δράστη με τον οποίο, από κοινού, είχαν επιτεθεί στον 31χρονο.

Επίσης, όπως προέκυψε από την προανάκριση, λίγο πριν από το περιστατικό , ο 23χρονος δράστης είχε προβεί σε ρίψη άσκοπων πυροβολισμών από παράθυρο, βρισκόμενος εντός του καταστήματος. Σε νεότερη εξερεύνηση βρέθηκαν στο σημείο και κατασχέθηκαν πέντε κάλυκες φυσιγγιών.

Ο 25χρονος τραυματίας δράστης, συνελήφθη, βάσει του εντάλματος και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, ενώ οι άλλοι δύο αναζητούνται.