Την δική της απάντηση, για το τι συνέβη την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι, ώστε το Νοσοκομείο Σάμου να μείνει χωρίς οξυγόνο για 45 λεπτά περίπου, έδωσε η διοικήτρια Βάσω Σίδερη-Πατλάκα.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ζήτησε εξηγήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό και πληροφορήθηκε ότι ταυτόχρονα με την προειδοποίηση των συσκευών παροχής οξυγόνου υπήρχε και ο ανεφοδιασμός του Νοσοκομείου με φιάλες αερίου οξυγόνου.  

«Ως διοικήτρια του Νοσοκομείου, μετά από αίτημα του τμήματος Τεχνικής υπηρεσίας, υπεύθυνου για την παραγγελία οξυγόνου έδωσα εντολή και υπέγραψα μόνο εγώ την παραγγελία στις 27-5-2013 για ποσότητα 100 φιαλών οξυγόνου και στις 29-5-2013 για ποσότητα 50 φιαλών.

Παράλληλα είχε δρομολογηθεί από 21-3-2013 παραγγελία υγρού οξυγόνου από την εταιρία ΛΙΝΤΕ ΕΛΛΑΣ για ποσότητα 10.000 κυβικών μέτρων, η οποία διέθετε την ποσότητα αυτή στην τιμή μονάδας ανάλογα με το παρατηρητήριο τιμών που ισχύει, με την ανάλογη χρέωση μεταφορικών, προκειμένου να υπάρξει πλήρης κάλυψη των δεξαμενών που υπάρχουν στο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος.  

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία η εταιρία είχε υποσχεθεί να εκτελέσει την παραγγελία όμως δεν το έπραξε. Έτσι ο εφοδιασμός του νοσοκομείου γινόταν από τον εγχώριο προμηθευτή μας με τον οποίο είχαμε σύμβαση μετά από πρόχειρο διαγωνισμό. Στις 10-5-2013 κάναμε νέα παραγγελία σε οξυγόνο στη ΛΙΝΤΕ για την ίδια ποσότητα και με την ίδια συμφωνία και αναμένουμε τον εφοδιασμό με ειδικό πλοίο που έρχεται στη Σάμο για το σκοπό αυτό» δήλωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου Σάμου.  

Εξάλλου η κ. Σίδερη είπε ότι θα διατάξει προκαταρκτική εξέταση προκριμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έχουν ώστε να υποστούν και τις συνέπειες του νόμου.

Υπενθύμιζεται πως για το θέμα της έλλειψης οξυγόνου και μετά το ρεπορτάζ του newpost ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ κατέθεσε στον  Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ερώτηση για το γεγονός των ελλείψεων οξυγόνου στο νοσοκομείο της Σάμου, την ώρα, μάλιστα, που υπήρχαν 3 διασωληνωμένοι ασθενείς στη ΜΕΘ. 

Σχετικά θέματα: Κουίκ: Απίστευτη δικαιολογία για την έλλειψη οξυγόνου από τη διοικήτρια του νοσοκομείου Σάμου