Μπορεί να μπήκε ο Ιούνιος ωστόσο ο καιρός άλλα δείχνει. Φθινοπωρινό θα είναι και αύριο το σκηνικό του καιρού σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με χαρακτηριστικό τις καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια και τις σποραδικές βροχές στην υπόλοιπη χώρα.

Αναλυτικά: 

Για τη Μακεδονία και τη Θράκη η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με σποραδικές βροχές, καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και βελτίωση από το απόγευμα. -απόγευμα και βελτίωση. Η θερμοκρασία θα φτάσει του 26 βαθμούς. 

Για τη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά όπου τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς κελσίου. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησος αναμένονται νεφώσεις και κατά διαστήματα με σποραδικές βροχές.Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς κελσίου.  

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται επίσης νεφώσεις με σποραδικές βροχές μέχρι τις πρωινές ώρες και στη συνεχεία αίθριος. Η θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές μέχρι τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια και βαθμιαία αίθριος και τη θερμοκρασία να  φτάνει τους 27 βαθμούς κελσίου. 

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με σποραδικές βροχές μέχρι τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς. 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και το μεσημέρι-απόγευμα καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Βελτίωση αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου.