Το δημόσιο σχολείο έχει τα θετικά, έχει και τα αρνητικά του. Βασικό μειονέκτημα για τους εργαζόμενους γονείς είναι οι… μεγάλες διακοπές.
Παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία κλείνουν για περίπου δύο μήνες και, στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει παππούς και γιαγιά για να κάνουν… παρέα στους «μαθητές», δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα.  

Αυτό που αναζητούν οι γονείς, είναι ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για τις ώρες, που εκείνοι εργάζονται, ώστε να μην είναι αναγκασμένοι να προσλάβουν μία νταντά για δύο μήνες.  

Πολλοί δήμοι στη χώρα, αναγνωρίζοντας το συγκεκριμένο πρόβλημα, διοργανώνουν για τους θερινούς μήνες ειδικά προγράμματα για τους δημότες τους, ώστε να μπορούν να φιλοξενούνται τα παιδιά τις πρωινές ώρες και ταυτόχρονα να απασχολούνται και δημιουργικά.  

Προγράμματα χορού, μουσικής, πυλού, αλλά και προγράμματα με περισσότερες από μία δραστηριότητες, που στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζονται ένα μικρό αντίτιμο. Δυστυχώς μέχρι πριν από λίγα χρόνια τα προγράμματα αυτά ήταν περισσότερα, αλλά λόγω οικονομικής κρίσης πολλοί δήμοι έχουν κάνει περικοπές σε αυτά.  

Εκτός από τα δημοτικά θερινά προγράμματα, υπάρχουν και ιδιωτικές επιχειρήσεις, που αναλαμβάνουν τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Το βασικό αρνητικό τους είναι φυσικά η τιμή, η οποία είναι πολύ πιο υψηλή από τα τροφεία, που πλήρωναν οι γονείς όλον τον χρόνο, αλλά και από τα χρήματα που καλούνται να πληρώσουν σε ένα δημοτικό πρόγραμμα.  

Επίσης, πολλοί ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί, αναλαμβάνουν παιδιά από τα δημόσια σχολεία για τους θερινούς μήνες. Πάλι με την αντίστοιχη αμοιβή.  

Δεν θα σας αναφέρουμε κάποιο συγκεκριμένο κέντρο προσχολικής αγωγής, γιατί σχεδόν σε κάθε περιοχή λειτουργεί και ένα. Θα σας προτείνουμε να κάνετε μία έρευνα αγοράς, να ενημερωθείτε για το ημερήσιο πρόγραμμα και τη διατροφή.  

Μπορεί να είναι δύσκολο για εσάς, αλλά συζητήστε την τιμή. Όλοι καταλαβαίνουν ότι οι καιροί, που διανύουμε, είναι δύσκολοι και δεν είναι ντροπή να ζητήσετε μία έκπτωση.

Πηγή: mother.gr