Ρεπορτάζ: Ντίνα ΚαραμάνουΠερίμεναν με αγωνία τη διαβούλευση των τριών πολιτικών αρχηγών για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Η διαφωνία τους και η κατάληξη τους απογοήτευσε.
Οι οικονομικοί μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα πιστεύουν ότι με την ψήφιση ενός νόμου κατά της ρατσιστικής βίας θα προστατεύονταν όχι μόνο οι ίδιοι, αλλά και το κύρος των Ελλήνων ψηφοφόρων για τους οποίους γνωρίζουν, όπως λένε, ότι δεν είναι ρατσιστές.  

Μιλώνας στο newpost ο Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος, δηλώνει πως ο ίδιος και οι συμπατριώτες του νιώθουν «κουρασμένοι» από την συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

«Η Βουλή αποτελείται από 300 ανθρώπους οι οποίοι εκπροσωπούν όλους τους Έλληνες. Ό,τι αποφασίσουν εκείνοι, εμείς θα το δεχτούμε. Πρέπει όμως να σκεφτούν ακριβώς αυτό… ότι εκπροσωπούν τους Έλληνες. Ό,τι αποφασίσουν ή δεν αποφασίσουν θα είναι σαν να το αποφασίζει ή να το απορρίπτει ο ελληνικός λαός», λέει με νόημα ο Ναΐμ Ελγαντούρ και συνεχίζει.

«Ξέρουμε πως οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους δεν είναι ρατσιστές. Όμως τον τελευταίο καιρό οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών έχουν αυξηθεί και αυτό είναι κάτι που  μόνο οι ίδιοι οι Έλληνες μπορούν να το σταματήσουν. Το μόνο βέβαιο είναι ότι με τρία ή τέσσερα διαφορετικά νομοσχέδια στη Βουλή, τελικά δεν θα ψηφιστεί κανένα».