Ουρές παρατηρούνται και σήμερα σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ, όπου συνταξιούχοι προσέρχονται για να δηλώσουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ προκειμένου να εισπράξουν τη σύνταξη του Ιουνίου.

H  πληρωμή της σύνταξης Ιουνίου για όσους δηλώσουν τα στοιχεία, θα γίνει από το υποκατάστημα, ενώ όσοι δηλώσουν τα στοιχεία τους έως την 6η Ιουνίου, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου -και τις επόμενες- στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Εάν δηλώσουν τα στοιχεία τους μετά την 6η Ιουνίου θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και πάλι από το υποκατάστημα μετά την πληρωμή των συντάξεων μηνός Ιουλίου στα πιστωτικά ιδρύματα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονισε ότι «όταν υπάρχει νόμος τότε θα πρέπει να εφαρμόζεται.» 

Υπογράμμισε επίσης ότι το ΙΚΑ δεν έχει κανέναν πρόβλημα να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Αναφερόμενος στους 2.221 συνταξιούχους του ΤΑΠ - ΟΤΕ παραδέχθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα και δεσμεύθηκε ότι τα χρήματά τους θα καταβληθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο Ιουνίου.

Δήλωσε επιπλέον ότι δεν υπήρξε καμία περικοπή σύνταξης αλλά κάποιοι συνταξιούχοι δεν πήραν ΕΚΑΣ καθώς άλλαξαν εισοδηματική κατηγορία.