Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Γκαζάκια έβαλαν στο γραφείο του πρώην βουλευτή της ΝΔ και γενικού γραμματέα Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργου Σούρλα.

Άγνωστοι τοποθέτησαν τα γκαζάκια έξω από το ασανσέρ της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το πολιτικό του γραφείου στην οδό Μιχαλακοπούλου 27 στον πέμπτο όροφο και η έκρηξη σημειώθηκε στις 7.50 το πρωί. Από την έκρηξη σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο διπλανό διαμέρισμα, όπου διαμένει μια γιατρός και δημιουργήθηκε μικρής ισχύος φωτιά. Ο πρώην βουλευτής έλειπε από το γραφείο του και δεν προκλήθηκε τραυματισμός, παρά ελαφρά εγκαύματα σε μια ένοικο που προσπάθησε να σβήσει φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη.

Την έρευνα έχει αναλάβει η κρατική ασφάλεια. Υπενθυμίζεται ότι στο γραφείο του κ. Σούρλα είχαν ξανατοποθετήσει στο παρελθόν γκαζάκια, ενώ ο γ.γ. Διαφάνειας είχε φέρει στη Βουλή την υπόθεση των νοθευμένων καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Είμαι καλά κ θα συνεχίσω με αίσθημα ευθύνης. Δεν πτοούμαι. Θα εντείνω τον πόλεμο εναντίον των διαπλεκομένων, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό μετά την επίθεση ο γ.γ. Διαφάνειας.