Μετά την ΕΥΔΑΠ και την προωθούμενη κατάσχεση σε σπίτι άνεργου πατέρα δύο παιδιών ήρθε η σειρά της ΔΕΗ να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο. 
 
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού η ΔΕΗ προχώρησε στη διακοπή ρεύματος σε 59χρονο άνδρα ο οποίος είναι μακροχρόνια άνεργος και βαριά ασθενής. 
 
Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του κοινωνικού ιατρείου ο 59χρονος την περασμένη Πέμπτη δέχτηκε την επίσκεψη συνεργείου της ΔΕΗ για να του κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα.  Ο ασθενής  αντέδρασε και το συνεργείο αποχώρησε για να επιστρέψει μετά από λίγη ώρα με την συνοδεία 4 αστυνομικών.  
 
Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την καταγγελία,  «απείλησαν» τον ασθενή ότι εάν δεν σταματήσει να «αντιστέκεται» ίσως του γίνει μήνυση, με αποτέλεσμα να πάει στο τμήμα και να κάτσει εκεί μέχρι το επόμενο πρωί, ωσότου εκδικαστεί το αυτόφωρο.  Μετά αυτόν τον εκφοβισμό, το συνεργείο προχώρησε στην διακοπή του ρεύματος, παρότι ο ασθενής προσπαθούσε να τους εξηγήσει την δύσκολη οικονομική, φυσική και ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται.  
 
Ο ασθενής είναι μακροχρόνια άνεργος και πάσχει από  εκφυλιστική ρευματοειδή αρθρίτιδα και κατάθλιψη. Το χρέος στη ΔΕΗ φτάνει στις 2.075 ευρώ ενώ λόγο χρεών στην εφορία από προηγούμενη επαγγελαμτική του δραστηριότητα δεν μπορεί να βγάλει βιβλιάριο πρόνοιας με αποτέλεσμα να μην έχει κανένα απολύτως εισόδημα από οπουδήποτε και  να σιτίζεται από τα συσσίτια της ενορίας του.