Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

 

Μήνυση για εξύβριση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση θα καταθέσει σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής. 

Σε επικοινωνία του newpost με το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών, οι εργαζόμενοι υποστήριξαν ότι «πρόκειται για προκλήτικη εξύβριση όλων εκείνων που με έναν ταπεινό μισθό προσπαθούν καθημερινά να προστατεύσουν τους πολίτες. Η μήνυση αφορά στους χαρακτηρισμούς του κ. Βούτση περί μπάτσων και μπράβων της νύχτας αναφερόμενος στους αστυνομικούς. Ελπίζουμε να προλάβουμε να την καταθέσουμε μέχρι το μεσημέρι. Θα εκδώσουμε και σχετική ανακοίνωση». 


Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βούτσης είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους σχετικά με το ζήτημα της οπλοφορίας: «Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει όπλο ο τελευταίος μπάτσος, μπράβος και οτιδήποτε κυκλοφορεί στη χώρα, την επικινδυνότητα για τον απλό πολίτη δυστυχώς τη μειώνουμε κατ' ελάχιστο. Καλό θα ήταν ενδεχομένως μέσα από αυτή τη συζήτηση να ανοίξει ένα θέμα απαγόρευσης της οπλοφορίας».

Εν συνεχεία ωστόσο ο κ. Βούτσης διευκρίνισε ότι «Σαφέστατα δεν υπήρξε αναφορά για το αστυνομικό σώμα. Έθεσα το θέμα της γενικότερης απαγόρευσης της οπλοφορίας των πολιτών, στους οποίους προφανώς συμπεριλαμβάνονται και οι περιπτώσεις αστυνομικών εκτός υπηρεσίας, που παρέχουν παράνομες υπηρεσίες "προστασίας" και φρούρησης. Αυτά είναι γνωστά πράγματα».