Ετυπωσιακό χαρακτήρισε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος το έργο της «Αποστολής», του φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στα γραφεία της διοίκησης.

«Αν και γνωρίζαμε μέρος των δράσεων σας, ποτέ δεν μπορούσαμε να φανταστούμε το εύρος των δραστηριοτήτων σας. Η σημερινή ενημέρωση αποτελεί μία πνευματική τροφή για όλους μας. Οφείλουμε οι δύο Εκκλησίες να ξεκινήσουμε άμεσα κοινά προγράμματα φιλανθρωπικής δράσης…», τόνισε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών.

Ο Πατριάρχης κ. Κύριλλος έφθασε χθες στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνοδευόμενος από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Πρόεδρο των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα, τον Επίσκοπο Σολτσενογκόρσκι κ. Σέργιο και υπόλοιπα στελέχη του Πατριαρχείου, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Διαυλείας και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Γαβριήλ και τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη.

Τον Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας με το προσωπικό του Οργανισμού, ενώ τα παιδιά με σύνδρομο Down του Ιδρύματος «ΚΟΚΚΟΡΗ» του προσέφεραν ανθοδέσμη και του αφιέρωσαν τραγούδια.

Ακολούθησε ξενάγηση και παρουσίαση των δράσεων του Οργανισμού με οπτικοακουστικό υλικό στον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας όπου ενημερώθηκε για το πολυδιάστατο έργο του κατεξοχήν φορέα κοινωνικών παρεμβάσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της «Αποστολής».