Νόμιμες έκρινε τις πρυτανικές εκλογές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς η Ολομέλεια ς σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, απέρριψε με ισχυρή πλειοψηφία, την αίτηση του υποψήφιου πρύτανη Χ. Στεφανάδη και των τριών υποψήφιων αντιπρυτάνεων, Ελένης Καραμαλέγκου, Ι. Δημητρίου και Ε. Λέκκα.

Κατά τις τελευταίες πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών πρύτανης εξελέγη ο Θ. Πελεγρίνης και αντιπρυτάνεις οι Α. Δουκουδάκης, Θ. Λιακάκος και Θ. Σφηκόπουλος.

Ο κ. Στεφανάδης υποστήριζε στην αίτησή του ότι στις πρυτανικές εκλογές παράνομα ψήφισαν 1.061 διοικητικοί υπάλληλοι των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, κάτι που είχε ως συνέπεια το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να είναι και αυτό μη νόμιμο.

Ειδικότερα, ο κ. Στεφανάδης υποστήριζε ότι ο νόμος 3549/2007 προβλέπει ότι το ειδικό εκλεκτορικό σώμα για τις πρυτανικές εκλογές απαρτίζεται και από το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου. Έτσι, ο νόμος αυτός που επιτρέπει την συμμετοχή στις εκλογές και του διοικητικού προσωπικού είναι αντίθετος στο άρθρο 16 του Συντάγματος που προστατεύει το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, σύμφωνα με τον υποψήφιο πρύτανη.

Η απόφαση θα δημοσιευθεί μέσα στους επόμενους μήνες.