Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι για την εφαρμογή της Τουριστικής Νομοθεσίας στην περιοχή της Ρόδου, αλλά όπως φαίνεται ορισμένοι από τους καταστηματάρχες ούτε συνετίζονται ούτε πτοούνται και συνεχίζουν την άγρα πελατών η οποία ουσιαστικά στρέφεται σε βάρος των επιχειρήσεών τους.

Το γεγονός, δεν αφορά μόνο την πόλη της Ρόδου, αλλά όλες τις τουριστικές περιοχές στο νησί της Ρόδου που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το τελευταίο διήμερο υπήρξαν και πάλι άλλες 4 συλλήψεις στη Ρόδο αστυνομικούς του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Ρόδου, για το αδίκημα της άγρας πελατών.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας και δύο Έλληνες αντίστοιχα, ηλικίας 41, 42, 40 και 32 ετών, κατηγορούμενοι για άγρα πελατών.

Η σύλληψή τους έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Παλιά πόλη της Ρόδου, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες παρενοχλούσαν διερχόμενους πολίτες προκειμένου να δεχτούν τις υπηρεσίες εστίασης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στα οποία που εργάζονταν.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα που παρουσιάζεται και σε ορισμένα κεντρικά σημεία του Φαληρακίου, γεγονός που προκαλεί την έντονη αντίδραση καταστηματαρχών και επιχειρηματιών στην περιοχή.

Μάλιστα για τις παράνομες αυτές ενέργειες, χρησιμοποιούνται ομάδες αλλοδαπών οι οποίες αλιεύουν πελάτες για τα κέντρα διασκέδασης, από νωρίς το απόγευμα, κατευθύνοντας έτσι τον κόσμο στα καταστήματα που εργάζονται.
Για το γεγονός, έχει ενημερωθεί αναλυτικά και η τοπική αστυνομική αρχή.

 

TAGS