Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ζευγάρι κακοποιών που άδειαζε ΑΤΜ τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν ένας 42χρονος άνδρας και μια 33χρονη γυναίκα, ύστερα από ύποπτες αναλήψεις χρημάτων από Α.Τ.Μ. Τραπεζών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 14 τραπεζικές κάρτες, τύπου Maestro τραπεζικού Ιδρύματος, που εδρεύει στις Δυτικές Ινδίες, με τις οποίες πραγματοποιούσαν τις ύποπτες αναλήψεις

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει επιπλέον δύο άτομα για τη συμμετοχή τους στις παράνομες δραστηριότητες. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στα αδικήματα της απάτης με υπολογιστή, της απάτης, της πλαστογραφίας και της πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

Οι συλληφθέντες, στο διάστημα του προηγούμενου μήνα περίπου, πραγματοποίησαν ύποπτες αναλήψεις από Α.Τ.Μ. υποκαταστημάτων Τραπεζικών Ιδρυμάτων, συνολικού ύψους 1.153.600 ευρώ.

Ο 42χρονος κατηγορείται επιπλέον και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ η ως άνω δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα δύο άτομα, τα οποία αναζητούνται προκειμένου να εξακριβωθεί και ταυτοποιηθεί πλήρως η συμμετοχή τους στις παραπάνω παράνομες δραστηριότητες.

Διευκρινίζεται ότι διερευνάται στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας (INTERPOL) η προέλευση των χρημάτων και οι εμπλεκόμενοι – δικαιούχοι των Τραπεζικών Λογαριασμών, των ανωτέρω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Επίσης, διερευνάται το συνολικό ύψος της διενεργούμενης απάτης και η πηγή προέλευσης των χρημάτων.

Μετά τη σύλληψη των δύο δραστών, ακολούθησαν έρευνες στις οικίες τους, όπου στο σπίτι του 42χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25 φυσίγγια διαμετρήματος 7,65 mm, ενώ κατασχέθηκαν και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ακόμα, σε αιφνιδιαστική έρευνα, που ενήργησε κλιμάκιο της ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε (συμμετείχαν στελέχη των Υποδιευθύνσεων Οικονομικής Αστυνομίας & Ηλεκτρονικού Εγκλήματος), παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, σε κατάστημα όπου εργαζόταν ο 42χρονος, εντοπίστηκε εγκατεστημένο ολοκληρωμένο σύστημα (χυτήριο) τήξεως - επεξεργασίας μετάλλων (πιθανόν ευγενών μετάλλων), ενώ επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

· ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 10 φυσίγγια των 9mm, το οποίο ήταν επιμελώς κρυμμένο μέσα σε ειδική κρύπτη σε καναπέ που βρισκόταν στο χώρο

· 1 γεμιστήρας με (6) φυσίγγια 32 AUTO

· 2 κινητά τηλέφωνα

· 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

· 1 συσκευή αποθήκευσης (USB)

· 1 σκληρός δίσκος

· διάφορα χαρτονομίσματα Ρουμανίας και Τουρκίας

· 3 σφραγίδες ξένων εταιρειών

· 6 γραμμάτια συνολικού ποσού (15.000) ευρώ

· πλήθος εγγράφων και χειρόγραφων σημειώσεων και

· πλήθος φορολογικών και τραπεζικών στοιχείων (δελτία αποστολής -τιμολόγια, βιβλιάρια καταθέσεων, δελτία κατάθεσης, έγγραφα τραπεζών κ.λπ.), που σχετίζονται με την παράνομη δράση τους.