«Η μοναδική προβλήτα στην Ευρώπη που δεν αναγνωρίζονται συνδικαλιστικά δικαιώματα, καθώς και δυνατότητα σύναψης συλλογικής σύμβασης εργασίας είναι η προβλήτα II, που είναι υπό τη διαχείριση της COSCO», τονίζουν σε ανοιχτή κοινή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.) και οι ενώσεις εργαζομένων, του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Η ΟΜΥΛΕ αλλά και οι ενώσεις εργαζομένων του ΟΛΠ, τονίζουν ότι το γεγονός αυτό έχει αποτελέσει αντικείμενο επανειλημμένων καταγγελιών του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Δικτύου Εργαζομένων στα Λιμάνια (International Dockworkers Council) ενώ αναφερόμενοι στην πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας στην προβλήτα ΙΙ της COSCO (ΣΕΠ) τονίζουν ότι δεν είναι επένδυση της κινεζικής εταιρείας αλλά έχει κατασκευαστεί από τον Δημόσιο ΟΛΠ και η σημερινή αξία της ανέρχεται στα 300 εκ. ευρώ.

Επίσης σημειώνουν ότι ο Κάρολος Παπούλιας παρέλειψε να επισκεφθεί την Προβλήτα Ι, την οποία διαχειρίζεται ο ΟΛΠ και η οποία κατασκευάστηκε το 2010 με κεφάλαια του ΟΛΠ, αξίας 190 εκ. ευρώ.

Η επένδυση αυτή προέκυψε ως ανάγκη, εξαιτίας της παραχώρησης της μεγάλης προβλήτας ΙΙ στην COSCO με αποτέλεσμα να χαθούν 450 θέσεις εργασίας στον ΟΛΠ τονίζεται στην επιστολή και καλούν τον Κάρολο Παπούλια, να επισκεφθεί την προβλήτα Ι και να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

TAGS