Την ικανοποίησή της εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων για την απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, αρμόδιου για θέματα προστασίας καταναλωτή, με την οποία απαγορεύεται η χρήση όρου που χρησιμοποιούν οι ασφαλιστικές εταιρείες σε συμβάσεις νοσηλευτικής περίθαλψης που έχει κριθεί αμετάκλητα ως καταχρηστικός από τη Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για τον όρο που επιτρέπει σε ασφαλιστικές εταιρείες να προβαίνουν κατά τη διάρκεια της σύμβασης ή σε οποιαδήποτε ημερομηνία ανανέωσης της σε μονομερή αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων, χωρίς να καθορίζονται εκ των προτέρων αντικειμενικά κριτήρια για τον καταναλωτή.

''Η πρακτική της απροειδοποίητης αύξησης των ασφαλίστρων αποτελούσε πρακτική στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά από σημαντικό αριθμό ασφαλιστικών εταιρειών. Με την πρακτική αυτή οι ασφαλισμένοι βρίσκονταν αντιμέτωποι με αυξήσεις ασφαλίστρων για τις οποίες δεν είχαν ενημερωθεί και προκειμένου να συνεχίσουν το πρόγραμμα της ασφάλισής τους έπρεπε να πληρώσουν τα επιπλέον χρήματα. Ειδικότερα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία όπως είναι η σημερινή, είναι φανερό ότι τέτοιες πρακτικές επιβάρυναν σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Με την Απόφαση τίθεται πλέον φραγμός στην αδιαφάνεια και στον αιφνιδιασμό των καταναλωτών από υπέρογκες και ανεξέλεγκτες αυξήσεις στα ασφάλιστρα των ασφαλίσεων νοσοκομειακής κάλυψης'' σημειώνει η ένωση.