Κορυφώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του Ανδρέα Βγενόπουλου και του Ανδρέα Μαρτίνη, μετά την πρόσφατη καταγγελία των συμβάσεων του “Ερρίκος Ντινάν” από την Marfin. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, σήκωσε το γάντι και εξαπέλυσε αντεπίθεση κατά του προέδρου του “Ερρίκος Ντινάν” με πληρωμένες καταχωρήσεις της Marfin στον ημερήσιο τύπο.

Στο κείμενο υπό τον τίτλο “ MIG: Το ετοιμοθάνατο, περιθωριακό, διαπλεκόμενο πολιτιοικονομικό κατεστημένο διάλεξε λάθος αντίπαλο και ματαιοπονεί” η Marfin μιλάει για «ατυχή επιλογή του Μαρτίνη να προσπαθήσει να ποινικοποιήσει μια αστική διαφορά που προέκυψε από την κακοδιαχείριση του νοσοκομείου του»
Το “Ντινάν” πριν από ένα μήνα αδυνατούσε να πληρώσει όλους τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα ο κ. Μαρτίνης να αποστείλει έγγραφο στην Τράπεζα ζητώντας το ξεκλείδωμα περίπου 4.000.000 ευρώ που είχε βάλει ο ίδιος ενέχυρο, ώστε να πληρώσει. Η Τράπεζα από την πλευρά της εξυπηρέτησε το Ίδρυμα μόνο για λόγους κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς όπως ανέφερε τότε με γραπτή δήλωσή της προς τον κ. Μαρτίνη.
Τώρα η Marfin  κάνει λόγο για «λάσπη που εκπορεύεται από επίορκους πολιτικούς, επαγγελματίες ‘‘φιλάνθρωπους’’, ανθρώπους του υποκόσμου και περιθωριακούς μιντιάρχες με οργανωμένα συνεργεία bloggers».
«Αντί ο κ. Μαρτίνης να δεχθεί οικονομικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές και να υποβάλλει ένα επιχειρηματικό σχέδιο που να δημιουργεί τις προϋποθέσεις αναδιάρθρωσης του δανεισμού του νοσοκομείου στρέφεται κατά των δανειστών του ποινικά και δημιουργώντας περαιτέρω προβλήματα στο νοσοκομείο, πιέζει το Υπουργείο Υγείας και τη Βουλή ή να του δώσουν χρήματα ή με ειδική νομοθετική ρύθμιση να του επιτρέψουν να το πουλήσει» (!), σημειώνει η Τράπεζα.
Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από μήνυση του “Ερρίκος Ντινάν” δια του Ανδρέα Μαρτίνη, ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Παντελής Στραγάλης παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου ως νομίμου εκπροσώπου της τράπεζας Marfin για το....αδίκημα της «απόπειρας εκβίασης»!
Σύμφωνα με το ίδρυμα, «η μήνυση αναφέρεται στην καταχρηστική καταγγελία από τη Marfin των δανειακών συμβάσεων του "Ερρίκος Ντινάν", αμέσως μετά τη συνεργασία του Ιδρύματος με τη ΓΑΙΑ ΑΕ, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός συμβατικός λόγος».
Το «Ερρίκος Ντινάν» επίσης είχε αναφερθεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό από την πλευρά της τράπεζας.
Για το θέμα είχε διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος έκρινε ότι δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα και ζήτησε να τεθεί η μήνυση στο αρχείο. Ο Εισαγγελέας Εφετών Παντελής Στραγάλης ωστόσο δεν συμφώνησε και έκρινε ότι πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη.