Πέντε άτομα συνελήφθησαν μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη στην Κερατέα έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Η αστυνομία προχώρησε, επίσης, σε τρεις προσαγωγές.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, σε έρευνες που έγιναν από την ασφάλεια σε τέσσερα σπίτια, βρέθηκαν, σε ένα από αυτά και κατασχέθηκαν, μία συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων, άδεια μπουκάλια, και μία κάμερα.

Από το σπίτι αυτό προσήχθη ο νεαρός και η προσαγωγή του πυροδότησε τα επεισόδια ενώ αναζητείται συγγενικό του πρόσωπο. Επίσης στη Λεωφόρο Λαυρίου κοντά στο βιολογικό πάρκο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, παρουσία εισαγγελέα, 32 βόμβες μολότοφ, 8 γκαζάκια, ένα μπιντόνι βενζίνης 20 λίτρων, τρεις αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί και συγκεκριμένα μολότοφ και γκαζάκια, 2 μπουκάλια με "άκουα φόρτε" και 120 άδεια μπουκάλια μπύρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Αντίθετα οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι έχουν τραυματιστεί πολίτες.

Αφορμή για τα επεισόδια έδωσε αστυνομική έρευνα που έγινε το μεσημέρι, παρουσία εισαγγελέα, σε σπίτι κατοίκου της περιοχής, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διεξάγεται για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τη νύχτα σε καντίνα της αστυνομίας στην Κακιά Θάλασσα.

Από το σπίτι προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα συγγενής του ιδιοκτήτη, που σύμφωνα με τους κατοίκους δεν έχει καμία σχέση, γι΄ αυτό συγκεντρώθηκε κόσμος για συμπαράσταση έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στο σπίτι είχαν βρεθεί "αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων"

Επίσης, όπως αναφέρθηκε από την αστυνομία, κάποιοι από τους συγκεντρωθέντες έξω από το αστυνομικό τμήμα επιτέθηκαν στις δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν εκεί για περιφρούρηση, με βόμβες μολότοφ και πέτρες.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων που δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα στον οικισμό, με αποτέλεσμα να εξαγριωθούν οι κάτοικοι.