Κωμικοτραγικές ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας διαδραματίζονται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, καθώς ο πρύτανης του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μασσέλος για τυπικούς λόγους δεν έχει προλάβει να διοριστεί στη βαθμίδα του… καθηγητή.

Τώρα ο κ. Μασσέλος για λόγους ηθικής τάξης δεν επιθυμεί να υπογράψει ως πρύτανης τον διορισμό του του ως καθηγητή, αλλά από την άλλη μεριά, λόγω της παραπάνω καθυστέρησης δεν υπάρχει αναπληρωτής του προκειμένου να την υπογράψει αντ’ αυτού. Για το θέμα αυτό η Σύγκλητος εξέδωσε ψήφισμα, ζητώντας να διοριστεί ο κ. Μασσέλος από το υπουργείο Παιδείας - στο οποίο είναι υφυπουργός ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. 

Αναλυτικά το ψήφισμα της Συγκλήτου:

«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη συνεδρία αριθμ. 47/23-5-2013 εκφράζει κατά πλειοψηφία την έντονη διαμαρτυρία και την απογοήτευσή της, για το συνεχιζόμενο αδιέξοδο σχετικά με το διορισμό του αντικαταστάτη πρύτανη αναπληρωτή καθηγητή Κωνσταντίνου Μασσέλου στη βαθμίδα του καθηγητή.

Η διαδικασία αξιολόγησης και εξέλιξης του αντικαταστάτη πρύτανη αναπληρωτή καθηγητή Κωνσταντίνου Μασσέλου στη βαθμίδα του καθηγητή ολοκληρώθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2013 με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής εξέλιξης.

Από τότε και για τυπικούς και μόνο λόγους καθυστερεί ο διορισμός του στη βαθμίδα του καθηγητή. Οι τυπικοί λόγοι έγκεινται στο γεγονός ότι από τις αρχές Απριλίου έχει παγώσει η δημοσίευση των πράξεων ανάθεσης αρμοδιοτήτων των αναπληρωτών πρυτάνεων κάποιων πανεπιστημίων από τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Εξαιτίας αυτού, δεν είναι δυνατή η έκδοση της απαιτούμενης πρυτανικής πράξης διορισμού του αναπληρωτή καθηγητή Κωνσταντίνου Μασσέλου, δεδομένου ότι ο ίδιος, για λόγους ηθικής τάξης, δεν επιθυμεί να την υπογράψει ως εν ενεργεία πρύτανης, και από την άλλη μεριά, λόγω της παραπάνω καθυστέρησης, δεν υπάρχει αναπληρωτής του προκειμένου να την υπογράψει αντ’ αυτού.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θεωρεί ότι η καθυστέρηση του διορισμού του αναπληρωτή καθηγητή Κωνσταντίνου Μασσέλου είναι διοικητικά απαράδεκτη και τον θίγει τόσο ακαδημαϊκά και ηθικά όσο και οικονομικά.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου απευθύνεται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης και τις καλεί να δώσουν άμεσα λύση στην αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί τα πράγματα και μάλιστα με αποκλειστικά δική τους και μόνο ευθύνη».

 

Πηγή: eleftheriaonline.gr