Δεν εμπνέει καμία απολύτως ανησυχία ο σημερινός σεισμός στην Αττική, όπως συμφωνούν όλοι οι σεισμολόγοι.

Τον χαρακτηρίζουν, μάλιστα, «μεμονωμένο περιστατικό» το οποίο «εξελίσσεται ομαλά».

Όπως λέει στο newpost ο καθηγητής Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας «Η τρομακτική βοή που μας ξύπνησε τα ξημερώματα είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός σεισμού με επίκεντρο σε πολύ κοντινή απόσταση και μικρό εστιακό βάθος.

Πρόκειται για ένα μικρό ρήγμα στην Αρτέμιδα που δείχνει κατά καιρούς δραστηριότητα αλλά δεν φτάνει σε μεγάλα μεγέθη. Ο πρωινός σεισμός έχει φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία ενώ το μέγεθός του ήταν πολύ μικρό για να είναι ικανό να ενεργοποιήσει κάποιο άλλο ρήγμα».

Τους επιστήμονες, όμως, ανησυχεί η έτονη δραστηριότητα που παρατηρείται το τελευταίο δεκαήμερο στον Κορινθιακό κόλπο και συγκεκριμένα στο Αίγιο, όπου έχουν σημειωθεί εκατοντάδες μικροδονήσεις που δεν ξεπερνούν τα 3,5 Ρίχτερ, έχουν όμως θορυβήσει τους κατοίκους.

«Γενικότερα στον ελλαδικο χώρο επικρατεί ηρεμια, εκτός της περιοχής του Αιγίου στην οποία τις τελευταίες μέρες παρατηρείται υπερδιέγερση. Αυτή είναι μια περιοχή που πρέπει να μελετηθεί» λέει στο newpost ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος.