Στα τέλη Ιουνίου θα είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης για την σιδηροδρομική διασύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ, Ιωάννης Πετρόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Γεωργία Νικολάου, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, Χρήστος Σκεύας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

«Στα τέλη του Ιούνη θα έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στα τεύχη δημοπράτησης για να διασυνδέσουμε σιδηροδρομικά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Αξιολογείται ότι η χιλιομετρική απόσταση είναι γύρω στα εννιά χιλιόμετρα, πρόκειται για ένα σύγχρονο σιδηρόδρομο, με προϋπολογισμό γύρω στα 58 με 60 εκατομμύρια ευρώ», σημείωσε.

«Πιστεύω ότι θα βρούμε τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία κι αν χρειασθεί ακόμα να καλύψουμε τη δαπάνη και από το ΕΣΠΑ, για να διασυνδέσουμε επί τέλους το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τον σιδηρόδρομο», πρόσθεσε.

Ο κ. Γιαννακίδης ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες αντίστοιχη συνάντηση και με την Εγνατία ΑΕ για να εξεταστεί σε τι επίπεδο βρίσκεται η περιμετρική της Αλεξανδρούπολης.

«Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τις συνδυασμένες μεταφορές θα παίξει καθοριστικό και καταλυτικό ρόλο σε αυτό που λέμε ως ένα σύγχρονο και διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο. Η Εγνατία ΑΕ έχει ολοκληρωμένη μελέτη, εναπόκεινται η κήρυξη των απαλλοτριώσεων και φυσικά η ανεύρεση των απαραίτητων χρημάτων για να ολοκληρώσουμε την υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδιασμού, που θεωρώ πλέον ότι πέρα από αυτό που εμφανιζόταν παλιά ως υπερφίαλο, τώρα είναι εφικτό και βιώσιμο να γίνει», υπογράμμισε.